Voksolás

2020.11.02. 09:45

Lemondott egy képviselő, időközi választás lesz Kőszegen

Október 31-i hatállyal lemondott a város egyik önkormányzati képviselője, Kiss Zoltán (Fidesz-KDNP), aki a tavalyi önkormányzati választáson egyéni listáról jutott mandátumhoz.

Vas Népe

A Jurisics tér a szoborral

Fotó: VN-archív/OT

A képviselő a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság tagja volt, egészségi okokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem vállalja tovább a tisztséget. Kőszeg 2. számú egyéni választókerületében a képviselő helyére időközi önkormányzati választást kell kiírni. A mandátum megszűnésétől, október 31-től 120 napon belül – 2021. február 28-ig – kell betölteni a képviselő helyét – erről már Zalán Gábor jegyző tájékoztatott. A helyi választási bizottság a közeljövőben ül össze, a mandátum megüresedése után 120 napon belül köteles kiírni az időközi voksolást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Az idén már nem, csak a jövő év elején várható az időközi választás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában