Vállalkozások fogtak össze

2020.11.20. 07:00

Új burkolatot kapott az iparterületi útszakasz Kőszegen

A város fontos iparterületi útszakasza újult meg a Cáki úton. A Kőszegi Városüzemeltető Kft. és a területen érintett vállalkozások fogtak össze a fejlesztésért.

Tóth Kata

A Jurisics tér a szoborral

Fotó: VN-archív/OT

Tavaly jelezte a Cáki úton telephellyel rendelkező Kromberg & Schubert Kft., hogy szükség van az útminőség javítására – az általuk gyártott termékek szállítás közben sérülhetnek, beszállítói megfelelőségük szempontjából ez gondot jelenthet. Már akkor megegyeztek a beruházásról – mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Básthy Béla polgármester. A nehézségek ellenére a város elő tudta teremteni a szükséges pénz egy részét, ehhez csatlakoztak gazdasági erejük arányában a Cáki úti cégek. 14 millió forintból újult meg a szakasz: 45 százalékban a város, 55 százalékban a vállalkozók adták össze a pénzt, közülük a Kroschu volt a legnagyobb finanszírozó.

A Kőszegi Városüzemeltető Kft. felelt a lebonyolításért: kevesebb mint egy hét alatt új aszfaltréteget kapott a híd és további 103 méter hosszú útszakasz, megújult a csapadékvíz-elvezetés is. A Kroschu a város legnagyobb adófizetője. Gottfried Schrödl ügyvezető kifejtette: időszerű volt elvégezni a munkát, melynek vevőjüknél is pozitív a fogadtatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában