A januári csoportos koronavírus tesztelésre jelentkezhetnek online az óvodai és iskolai dolgozók

Az óvodai és iskolai dolgozók online foglalhatnak időpontot a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus tesztelésre.

vaol.hu

Az influenza elleni oltás ugyan nem véd a koronavírus-fertőzés ellen, de ha a két vírus egyszerre támad, segít mérsékelni a bajt Illusztráció: VN

Fotó: gaborfeherphoto

Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végeztethetik el a pedagógusok és más intézményi dolgozók a tanítás megkezdése előtt.Időpontot foglalni december 30-án, szerdán 12 óráig van lehetőség a https://pedszures.kh.gov.hu/appointment oldalon.

A kormány arra kéri az érintetteket, hogy vírus terjedésének csökkentése és a várakozás elkerülése érdekében foglaljanak időpontot, majd január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7.00 és 19.00 óra között keressék fel a megadott mintavevő pontokat.

A csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. Országszerte összesen 99 helyszínen végzi a vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak.

Az időpontfoglalás menetéről,a mintavevő pontokról és a teszteléssel kapcsolatos további tudnivalókról az intézmények dolgozói az Oktatási Hivatal COVID-19 oldalán találnak információt.

A teszteléshez szükséges egy adatlap kitöltése. Ezt lehetőség szerint kérik előre kitölteni, majd azt a tesztelendő személy kinyomtatva, aláírva két példányban vigye magával, ezzel is elősegítve a tesztelés minél gyorsabb lebonyolítását. Az adatlap innen tölthető le.

Az előzetes időpontfoglalási lehetőséggel nem élő, illetve az oktatási azonosítóval nem rendelkező foglalkoztatottak (hitoktatók, technikai dolgozók stb.) előzetes regisztráció nélkül, a megadott idősávokon belül keressék fel az általuk kiválasztott valamelyik tesztelési helyszínt, ahol le fogják őket tesztelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában