ünnepvárás

2020.12.17. 18:04

Advent újragondolva Vasegerszegen

A vasi faluban mindig nagy hangsúlyt fektettek a hagyományőrzésre, így advent idejére is megvoltak azok a programok, amelyeken összegyűlhettek a falu lakói, és osztozhattak a várakozás örömében, erről azonban idén le kellett mondani, így új ötlettel álltak elő.

Olvasó/Kovács Gergely

Szabó Georgina óvodapedagógus kezdeményezésére a falu Facebook-csoportjába felkerült egy felhívás, amelyben arra kérték a lakókat, hogy díszítsék fel házuk ablakát számokat formázó fényekkel, majd az advent megfelelő napjától kezdve világítsák meg azokat, egyfajta óriás kalendáriumot formázva. Az ötlet olyan nagy sikert aratott, hogy már az első vasárnapon el kellett kezdeni a számozást, hogy mindenki részt vehessen az akcióban. Ennek köszönhetően Vasegerszeg is felkerült a „Világító adventi kalendárium Magyarországon” nevű térképre.

A kisebbek is kivehetik a részüket az ünnepi várakozásból. A falu Facebook-csoportjában megjelent bejegyzésben arra biztatják az óvodásokat és iskolásokat, hogy minden vasárnapra készüljenek valamivel, ami lehet egy vers, egy kézműves alkotás – origami, karácsonyi díszek, stb. –, vagy akár hangszeres ének, az alkotási folyamatról és a végeredményről pedig töltsenek fel képeket, videókat a Facebook-csoportba. Természetesen a kicsikről a Mikulás sem feledkezett meg, aki december 6-án a képviselő-testület tagjaival karöltve végigjárta Vasegerszeg utcáit, és ajándékokat osztott, a Markusovszky Lajos Kulturális, Sport, Hagyományőrző, és Faluszépítő Egyesület tagjai pedig karácsonyi díszbe öltöztették a falut.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában