idén ötször kotlott

2020.12.08. 07:00

Még egy csodatyúk – Már fagyban kelt ki a 13 csibe Kőszegpatyon

November utolsó, fagyos szombatján Horváth Péter portáján újra 13 csibét költött ki az egyik kotlós. Korábban beszámoltunk a csoda­tyúkról, ami idén ötször kotlott. A mostani fagyos költés a testvér műve. Ő is teljesen fekete, japán–magyar hibrid. A csibék között akad a kakasra hajazó kopasznyakú is.

Gyöngyössy Péter

20201203 Kőszegpaty Ismét kiscsibéknek örülhetett Horváth Péter (mentő gépkocsivezető). A híressé vált tyúkja csak idén hatodszor kotlott. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A mentő-gépkocsivezetőként dolgozó Péter szenvedélye az állatokkal, növényekkel való bíbelődés. A kis kertben mindenütt van valami. Külön dróthálóval fedett része van a gyöngytyúkoknak, takaros emeletes ketrecben laknak a nyulak, a postagalambok a falra erősített kis dúcban pihennek. A 12 süldő macska között nincs két egyforma. Péter nagyon félti az állatait, mint elmondta, az utóbbi időben a róka rákapott a baromfiudvarára. Elvitte a pulykapár tyúkját és a némakacsapár tojóját is.

(Kiemelt képünkön: Tizenhárom csibét költött november végén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában