Havazás

2020.12.09. 14:08

Több ezer háztartás maradt áram nélkül az ítéletidő miatt Ausztriában

A nyugati tartományok után Ausztria déli tartományait is elérte az ítéletidő szerda reggel, Karintiában 4000, Steiermarkban 2600 háztartás maradt áram nélkül.

MTI, vaol.hu

Zakopane, 2020. oktber 13. Hkotr munkagp dolgozik a lengyelorszgi Magas-Ttrban lev Zakopane dlvrosban 2020. oktber 13-n. Zakopanban az idn sszel elszr havazik. MTI/EPA-PAP/Grzegorz Momot

Forrás: MTI/EPA-PAP/Grzegorz Momot

Fotó: Grzegorz Momot

Rendőrségi jelentések szerint a heves hóesés és az ítéletidő miatt több helyen utakat kellett lezárni Karintiában az úttestre dőlt fák vagy lavinaveszély miatt. Egyes településeken az iskolákat, máshol a parkokat, temetőket zárták le a járhatatlanná vált utak miatt. A havas, csúszós útfelületek miatt balesetekről is érkeztek jelentések, szerencsére azonban halálos áldozata nincs az ítéletidőnek. Szerda délelőttre 4000 háztartás maradt áram nélkül.

Steiermarkban sem sokkal jobb a helyzet, 70 trafóház működése állt le, ami 2600 háztartás áramkimaradását okozta a tartomány déli és nyugati részeiben. A rendelkezésre álló legnagyobb kapacitással dolgoznak az üzemzavar elhárításán, közölte a tartományi áramszolgáltató képviselője.

Az előjelzések szerint csütörtökre enyhülhet a hóesés, és a hétvégén nem várható komolyabb csapadék a két tartományban.

Havazás várható Vas megyében is

Az előrejelzések szerint szerda késő délutántól Vas megyébe is megérkezik a havazás, sőt csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést is kiadott megyénkre. Ennek részleteiről ITT írunk!

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában