A mentők regionális vezetője is oltakozott

Szombathely: A mentőket csütörtökön és pénteken oltották koronavírus ellen, az elsők között volt dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat nyugat-dunántúli regionális igazgatója.

Merklin Tímea

20210108 Beoltatta magát Lórántfy Mária regionális mentő igazgató, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Jelenleg ez a legbiztosabb védekezési mód a koronavírussal szemben, egyrészt saját magam, másrészt a környezetemben élők védelmében – fogalmazott a doktornő.

– A Markusovszky-kórházban oltottak be minket, ahol a sebészeti tömb első emeletén alakítottak ki egy oltási folyosót, több oltóponttal. Előzetesen regisztráltunk, és egy időintervallumot kaptunk, mikor mehetünk. A jelentkezéseknél láttuk, hogy eleinte néhányan óvatosak voltak, figyelték az országos oltási tapasztalatokat, és amikor látták, hogy nincsenek komoly mellékhatások – és mi vezetők is regisztráltunk –, akkor egyre többen jelentkeztek a bajtársak közül.

Dr. Lórántfy Mária elmondta, hogy az oltás hatásaként annyit érzett – mint más védőoltásoknál –, hogy éjszaka a szúrás helyén egy picit fájt a karja. Ez eltörpül a vírus által okozott betegség következményei, esetleges szövődményei mellett. A kollégái sem számoltak be semmilyen mellékhatásról.

Dr. Lórántfy Mária egyébként még nem esett át a betegségen, nagy elővigyázatossággal dolgozik, a mentőállomáson sebészi maszkot használ, a fertőzésgyanús betegek ellátásnál pedig a protokollban előírt teljes védőfelszerelést.

Kiemelt képünkön: Dr. Lórántfy Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában