Lejárnak az okmányok

2021.01.24. 07:00

Csaknem ezerhétszázan újították meg az engedélyüket

Néhány éven belül minden horgásznak elegendő lesz a horgászkártyáját és az állami jegyét felmutatnia a jogosultság igazolásához, most azonban még a területi jegyeket kinyomtatva is megkapják a horgászok.

Vas Népe

Fotó: VN/vasivizeken.hu

A horgászati okmányok január végén lejárnak, emiatt egyre többen keresik fel egyesületüket a horgászengedélyük megújítása ügyében. Az elmúlt időszakban összesen 3800 állami horgászokmányt szállított ki a szövetség az értékesítési helyekre, az utóbbi tíz napban pedig 1680 pecás meg is újította horgászjegyét, készülve a tavaszi szezonra – tájékoztatott Puskás Norbert, a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke. Újdonság az idén, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) előírásaival össz­hangban a korábban előre nyomtatott formában kapható vasi területi jegyféleségek többségét elektronikus úton állítják elő a horgászszervezeti informatikai szolgáltató és támogató programban (horinfó). A vasi szövetség első körben a rövid időtartamú (napi, heti) jegyek forgalmazását kezdi meg online formában, hogy a vendéghorgászok és az éves területi jegyet nem váltó pecások is kényelmesen tudjanak területi jegyhez jutni. Az online vásárlásnál a fizetés módja a horinfón keresztül kizárólag bankkártyás módon lehetséges. A tervek szerint pár éven belül minden horgásznak elegendő lesz a horgászkártyáját és az állami jegyét felmutatnia a halőröknek, és ők abból minden jogosultságát látni fogják az adott horgásznak.

Az állami horgászokmány (fogási napló) mindenkinek papíralapon érhető el továbbra is. Az új elektronikus területijegy-értékesítési rendszer bevezetésének próbaévében a szövetség minden területi jegyének kiadására nyomtatási kötelezettséget írt elő, melyet a jegyértékesítési pontokon biztosítanak is a horgászoknak. Minden elektronikusan előállított és eladott területi horgászjegy egy A/4-es oldalból, valamint a hozzá tartozó egyoldalas horgászrendi kivonatból áll. A szövetség vezetése arra kéri a horgászokat, fokozottan ellenőrizzék a megváltott területi jegyüket, hogy még véletlenül se az ellenőrzéskor derüljön ki, hogy nem a megfelelő jeggyel rendelkeznek. Fontos tudni, hogy a hor­infó rendszerében megvásárolt elektronikus területi jegy minden horgász online profiljában bármikor újra kinyomtatható, megtekinthető, lekérdezhető, valamint a kapcsolódó helyi horgászrend is elérhető.

Végül az ügyvezető elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt a jegyváltáskor legyenek türelmesek és tartsanak a többi vásárlótól minimum két méter távolságot, valamint minden esetben szájat és orrot eltakaró maszkban érkezzenek az egyesületi értékesítőhelyekre. Előzetesen tájékozódjanak az egyesületek ügyfélfogadási rendjéről, és szigorúan tartsák be a jegyértékesítő helyek egyedi előírásait. A szövetség vaskeresztesi horgászturisztikai központjában is van lehetőség jegyváltásra hétköznapokon, de kizárólag a 06/94-506-835-ös telefonszámon történő időpont­foglalást követően. Vigyázzunk egymásra, hogy mindenkivel találkozhassunk a vasi vizek partján 2021-ben.

Kiemelt képünkön: Polgár Endre Pál is a vasi vizeket választotta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában