számos új ötlettel készülnek

2021.01.27. 07:00

Helyi vállalkozások fogtak össze – Szerelemfalut álmodtak meg

Online bemutatóval indult útjára a település új, átfogó kulturális gazdaságfejlesztő kezdeményezése, a szerelemfalu-projekt. Helyi vállalkozások fogtak össze, hogy egy márkanév alatt, az önkormányzattal, a helyi civilszervezetekkel és a művelődési házzal együttműködve erősítsék egymást.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Fotó: Kiss Gábor

Vasszécsenyből Tárczy Orsolya, a Pungor Ernő Művelődési Ház vezetője álmodott szerelemfalut. Ötletének célja a település népszerűsítése a szerelmespárok körében – a településen két kastély is található, mindkettő fő profilja az esküvőszervezés, így kézenfekvőnek tűnt, hogy ezen a területen erősítsék pozíciójukat, közel a megyeszékhelyhez és az osztrák határhoz.

A falu polgármestere, Zsolnai Zoltán úgy látja, a kezdeményezésnek köszönhetően felkészülten várják a helyiek a gazdasági élet és a turizmus újraindulását. Már most harmincféle szolgáltatást kínálnak a szerelmeseknek. Ezek népszerűsége összefogással még tovább növelhető, így egy márkanév alá tömörültek a kastélyok, az étterem, a pékség és az élelmiszerboltok – továbbá új szolgáltatásokkal is bővítették kínálatukat: szerelmi menü és szoba az étteremben, szerelmessütik a pékségben, piknikkosár a boltokban, szerelemásvány-kínálat az ásványmúzeumban. A művelődési házban esküvői köszönőajándék-gyűjtemény kapott helyet. Ezenkívül továbbra is várják az iparágban tevékenykedő, vagy most induló vállalkozások jelentkezését.

A jövőre nézve pedig számos új ötlettel készülnek: az ide látogatók falufelfedező játékban, a szerelemösvényen haladva ismerhetik meg Vasszécsenyt, az Ó-Ebergényi-kastély parkjában márciusban szerelemlakat-kaput avatnak, a művelődési ház előtti park pedig a szerelemé lesz rózsalugassal, ez egyben kültéri esküvői ceremónia-helyszínné is avanzsál.

Kiemelt Képünkön: Merkli Ferenc, Kiss Gábor, Tárczy Orsolya, Zsolnai Zoltán, Desits Horváth Nikolett, Stőgerné Lukács Andrea, Kovács Tivadar és Pődör György az online bemutatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában