Nincs bérleti szerződés

2021.01.25. 07:00

Szokásjog alapján használták?

Nincsen bérleti szerződése a Savaria Táncsport Egyesületnek az Agora Szombathelyi Kulturális Központtal. Értesüléseink szerint azért nincs, mert a fél évszázad alatt egybeforrt a táncsport egyesület és a sportház működése, és szokásjog alapján használhatták a helyiségeket.

Tömböly Ágnes

Ahogy arról írtunk, február végéig használhatja a sportház iroda- és raktárhelyiségeit a Savaria Táncsport Egyesület és a Lorigo Táncsport Egyesület. Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ cikkünk megjelenése után arról tájékoztatott, hogy a Savaria Táncsport Egyesületnek nem volt bérleti szerződése a helyiségekre vonatkozóan, így azt nem bonthatták fel. A közleményben kitértek arra is, hogy a civil szervezet rendezvényeinek, edzéseinek a jövőben is helyet adnak. Kifejtették, hogy az intézmény „piaci áron bérel külső raktárhelyiségeket, miközben a saját épületében a – bérleti díjért vagy anélkül kiadott – iroda és raktárhelyiségeit nem tudja használni.”

A közlemény alapján kérdéseket küldtünk Horváth Zoltán igazgató, valamint dr. Károlyi Ákos jegyző részére annak érdekében, hogy a helyzetet tisztázzuk. Rákérdeztünk arra, hogy Horváth Zoltán, aki 2020 elején vette át az Agora Szombathelyi Kulturális Központ irányítását, miért csak a pandémia idején – az 2020 márciusában kezdődött – vette észre, hogy egy civil szervezet bérleti díj fizetése nélkül használja a sportház helyiségeit. Arról is érdeklődtünk, van-e közgyűlési határozat, ami a civil szervezet számára lehetővé tehette az ingyenes helyiséghasználatot, illetve ha nincs, miért nem tárta fel korábban ezt a hiányosságot a belső ellenőrzési iroda. Ha választ kapunk, közöljük.

Információink szerint egyébként szokásjog alapján alakult ki ez a helyzet, miután a sportház és a Savaria TSE működése már évtizedekkel ezelőtt összeforrt, és a mindenkori városvezetés ezzel is támogatni kívánta a szervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában