Új gépparkot adtak át

2021.02.20. 07:00

A Magyar falu program mellett saját erőből is vásároltak Döbörhegyen

A Magyar falu programban mintegy 15 millió forint értékben közterületek karbantartásához használható gépet vásárolhatott az önkormányzat. A gépparkhoz saját erőből is beszereztek eszközöket, és a tárolóhelyet is maguk készítették.

Gyöngyössy Péter

20210218 Döbörhegy Munkagép, Eszközátadó Képen: V. Németh Zsolt (kockás kabátban) országgyűlési képviselő, Gudics Attila polgármester Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Nagy meglepetésben volt része V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek az átadón. A 86 lelkes faluban saját erőből építették azt a tárolóhelyiséget, amelyben elfér a nagy értékű 50 lóerős traktor, a hozzá kapcsolható fűnyíró és szárzúzó. De vásároltak sövénynyírót, motorfűrészt, fűkaszát is. A gépparkot saját erőből hótoló­lappal és ágaprítóval is bővítették. Gudics Attila László polgármester elmondta, hogy így a templom körüli területeket és az utak környékét is kezelni tudják majd. Az ágaprítóval pedig már arra készülnek, hogy a zöldhulladék égetésére vonatkozó tilalom miatt felhalmozódó nyesedéket is kezelni tudják.

V. Németh Zsolt köszöntőjében példamutatónak nevezte a település által létrehozott gépparkot. Mint mondta, 20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy ilyen kis falu ilyen minőségű gépparkkal rendelkezzen. Különösen jó ötletnek tartja az ágaprító beszerzését, mely egy ilyen településen valódi megoldás lehet a keletkező nyesedék kezelésére. Kiemelte, hogy a közfoglalkoztatottak helyett a megfelelő hatékony géppark jelentheti az új korszakot a településen felmerülő területgondozási, karbantartási munkák területén.

Kiemelt képünkön: Gudics Attila László, V. Németh Zsolt – és a gépek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában