Nem térült meg a kár

2021.02.18. 16:00

Majdnem három és fél milliót loptak el ismerősük édesanyjától fiatalkorúak Vas megyében

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval és társával szemben, akik a vád szerint 2019 nyarán és őszén összesen 3.419.000 forintot tulajdonított el ismerősük édesanyjától egy Szombathely közeli községben.

vaol.hu

A vádirat szerint 2019. augusztusában a sértett kiskorú lánya megengedte a fiatalkorú vádlottnak és más ismerőseinek is, hogy náluk aludjanak és napközben több órára magukra hagyta őket a házban. A fiatalkorú vádlott ez idő alatt bement a sértett szobájába és eltulajdonított onnan 300.000 forint készpénzt – számolt be róla a Vas Megyei Főügyészség.

2019. októberében, amikor a fiatalkorú vádlott egy baráti társasággal együtt ismét a sértett lakásán tartózkodott, a sértett kiskorú gyermekének figyelmetlenségét kihasználta és társával együtt bementek a sértett szobájába és onnan elloptak 2.780.000 forintot és 1.140 USA dollárt.

A bűncselekménnyel okozott 3.419.000 forint kár nem térült meg.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában