Amilyenné a gazda teszi, olyan a kutya

2021.02.01. 07:00

Nem csak helyiek járnak a csepregi kutyaiskolába – Szűcs Károly kutyakiképzővel beszélgettünk

A vasárnapi havas reggelen is megjelent három gazdi a kutyaiskolában, ahova főleg viselkedési problémák miatt hordják a kedvenceiket. Szűcs Károly kutyakiképzővel beszélgettünk: a Covid alatt sokan sétáltatnak kutyát, de iskolába csak kevesen járnak velük.

Merklin Tímea

Szűcs Károly vasárnap a csepregi kutyaiskolában tanít

Fotó: Unger Tamás

Ha nem tud a kutya pórázon menni, rángatja, húzza a gazdáját, ha agresszív más kutyákkal és a gazdájával, lehet rajta változtatni neveléssel – a megfelelő reakciók esetén jutalomfalatokkal –, a gazdik pedig megtanulják, hogyan kell következetesnek lenni. Szűcs Károlynak öt saját kutyája van; a fővárosból költözött Csepregre tizenkét éve, neve országosan ismert, 1991 óta foglalkozik ebekkel.

Szűcs Károly vasárnap a csepregi kutyaiskolában tanít
Fotó: Unger Tamás

Korábban biztonsági főfelügyelő, kutyatelep-vezető volt Budapesten, a Kozma utcai börtönben, ahol főleg német juhászokat, rottweilereket tanított. Dolgozott tetoválómesterként is a Magyarországi Német Juhászkutya Klubnál. A csepregi kutyaiskolába nem

csak helyiek jönnek. Azok járnak, akik megértik, „a kutya olyan lesz, amilyenné a gazdája teszi”, ezért a gazdinak kell megtanulnia, hogyan kell a kutyával bánni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában