Eladnák, amit lehet

2021.02.25. 07:00

Területeket, irodaházat, lakásokat értékesítene a szombathelyi önkormányzat

Területek, lakások, garázsok és irodaház eladásából javítaná pénzügyi helyzetét az önkormányzat. Mindebből tízmillió híján egymilliárd (!) forint bevételt remél a jelenlegi költségvetési rendelettervezet szerint a baloldali városvezetés.

Tömböly Ágnes

20210211_VN_05_3has

Kilencszázkilencven-millió forint bevétellel kalkulál vagyongazdálkodásból az önkormányzat pénzügyi tervezetében a baloldali városvezetés. Elérhetővé vált az a javaslatcsomag is, ami alapján pluszforrással számolnak az idei költségvetési rendelettervezetben.

A többoldalas felsorolásban az egyik legnagyobb pénzügyi tételt a Söptei iparterületen tervezett, majdnem 120 hektáros földterület eladása jelentheti. Mint ahogy arról korábban írtunk, Söptétől több területrészt átvesz a szombathelyi önkormányzat. Az erre vonatkozó közigazgatási szerződés megkötése, illetve az ingatlannyilvántartásban történő átvezetés után adhatják el ezeket a területeket – derül ki az előterjesztésből.

Ugyancsak komoly bevételt jelenthet a Szent László király utcában az egykori Epcos-ingatlanok értékesítése. Az egyik épület megvásárlására a Szombathelyi Evangélikus Egyházközségtől érkezett vételi szándék – a földszinti részt most is használja a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az intézmény fejlesztési elképzeléseit valósítanák itt meg az ingatlan megvételével – ez is kiolvasható az előterjesztésből.

A javaslat szerint több önkormányzati lakást, garázst, pince- és raktárhelyiséget, valamint irodaházat adna el idén a baloldali városvezetés.

Ismert, az önkormányzatot stabil pénzügyi helyzet jellemezte 2019-ben, amikor átvette az irányítást Nemény András és a baloldali tömörülés. Ezen túl a Schaeffler-cégcsoport területvásárlásából több mint 2 milliárd forint folyt be a város kasszájába. A városvezetés tagjai hetek óta különböző videóüzenetekben arról beszélnek, hogy nehéz költségvetési év elé néz Szombathely. A politikai kommunikáció szerint ez a „kormányzati elvonások” miatt alakult így.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában