Szabadidőcentrum

2021.03.26. 07:00

Elkészült a sportpark Répceszentgyörgyön

Komplett kis szabadidőcentrum van már Répceszentgyörgy központjában: a tavaly elkészült játszótér mellé került a sportpark. Használhatják már a helyiek.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

Fekvőtámaszozni, húzódzkod ni, felüléseket, kar- és láberősítéseket is lehet végezni a mintegy 40 négyzetméteres répceszentgyörgyi sportparkban, minden mozgáshoz külön eszközt találnak a helyiek. Az eszközök használatát részletes ábrák segítik, a táblán pedig van még egy üres felület: oda QR-kód kerül majd, az okostelefonnal beolvasva egész gyakorlatsorokat mutat majd az arra kattintóknak, mutatta be Kovácsné Kelemen Gertrúd, Répceszentgyörgy polgármestere. „Csendes” volt a sportpark avató, hiszen a vírushelyzet miatt nem lehet összejöveteleket tartani, így gyakorlatilag csak tájékoztatták a helyieket, hogy a műszaki átadás megtörtént, használatba vehetik az eszközöket.

Füvesítés van még hátra, meg egy kis betonozás: a sporteszközök területéhez vezet majd szilárd burkolatú felület. A sportpar kot éppen a tavaly önkormányzati beruházásban kialakított játszótér mellé építették, az egész család talál biztonságos mozgási lehetőséget. Arra számít a polgármester, hogy a jó idő beköszöntével egyre többen próbálják ki az új eszközöket. Készítettek a parkhoz kézfertőtlenítőt, és meg kell tartaniuk a sportolóknak a távolságot egymás között, persze akkor, ha nem közös háztartásból mennek sportolni. A sportpark régi terv volt. A végső bekerülési költség majd az utolsó papírmunka után lesz ismert, körülbelül 5-7 millió forintba került – számolt a polgármester.

Kiemelt képünkön: Kovácsné Kelemen Gertrúd mutatta meg a sportparkot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában