Frissen Vasból

2021.03.26. 20:29

Járdát, falubuszt, orvosi eszközöket adtak át Egyházashetyén

Pár hónap alatt mintegy 50 millió forint fejlesztési támogatást kapott Egyházashetye.

Gyöngyössy Péter

20210326 eszközátadó, járda avató,V. Németh Zsolt, Majthényi László, Egyházashetye, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az eseményen Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett rá, Egyházashetye lakossága 30 év alatt 540 főről 320-ra csökkent. A kormány vidékpolitikájának eredményeként ezt a negatív folyamatot most sikerült megállítani. Gaal Gergely miniszteri biztos utalt rá, hogy 900 településen újra nő a lakosság létszáma.

A 320 fős Egyházashetye életében nagy dolog az a közel 50 millió forintos fejlesztés, mely az elmúlt hónapokban megvalósult – erről már Zolnai Attila polgármester beszélt köszöntőjében. A Magyar falu program támogatásával új falubuszt, a közterületek karbantartásához traktort, az orvosi rendelő számára eszközöket vásároltak. A Belügyminisztérium támogatásából a Béke utcában 200 méteres járda épült.

Gaal Gergely, a településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítésért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a Magyar falu programban két év alatt 350 milliárd forint támogatást kapott a vidék.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő emlékeztetett: a falugondnoki szolgálat fontos eszköze a falubusz. Beszélt arról, hogy a közmunkások visszakerülnek a munkaerőpiacra, a közterületek karbantartását az új gépekkel segíthetik.

Kiemelt képünkön: Majthényi László, Gaal Gergely, Zolnai Attila, V. Németh Zsolt és Bartos Róbert az avatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában