Kórházi osztályt zártak le Felsőpulyán

Csoportos Covid fertőződés miatt kedden le kellett zárni egy teljes osztályt, mert egy betegről kiderült, hogy koronavírussal fertőzött, és három másik beteget és 11 alkalmazottat is megfertőzött. Az ellátás továbbra is működik, de csak csökkentet módban.

orf.at/vaol.hu

Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

A felsőpulyai/Oberpullendorf kórház általános sebészeti osztályán az egyik beteg, akiről kiderült, hogy koronavírussal fertőzött, megfertőzte három szobatársát. Emellett öt nővérnek, egy köztisztviselőnek, két takarítónak és három orvosnak – összesen tizenegy kórházi alkalmazottnak is pozitív lett a tesztje – tudta meg a orf.at magyar nyelvű oldala.

A KRAGES (Burgenländische Krankenanstalten Ges.m.b.H.) közölte, hogy minden intézkedést megtettek a kórház működésének fenntartása érdekében. A pozitív eredményt produkált négy beteget egy elszigetelt osztályra helyezték át. Öt nemrégiben operált beteg negatív lett a tesztje és a kórházban maradnak, amíg el nem bocsátják őket. A 23 ágyas lezárt kórterem betegei számára ágyak állnak rendelkezésre a többi részlegben. Az érintett betegeket tájékoztatják, ha valami megváltozik például a tervezett műtét időpontjában. Az osztály március 12-ig zárva tart. Az újonnan felvett betegeket a most átalakított osztályon helyezik el. Az akut eseteket azonnal operálják, más esetekben a sürgősség alapján döntenek a KRAGES szerint. A fertőzött alkalmazottak otthon karanténban vannak.

A KRAGES azt is elmondta, hogy minden olyan kórházi alkalmazott, aki be kérte az oltást, már legalább egyszer beoltotta magát. Pontosabban, 84-en kaptak egy oltást, 242-en már két oltást is kaptak, és teljesen immunizáltak. A kórházban összesen mintegy 400 alkalmazott dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában