Egész frontos támadás

2021.03.23. 14:41

Össztűz alatt Szombathelyen az újságírók

Egész frontos támadást indított Csizmadia Tamás jogász-publicista ellen a baloldal hétvégén – számolt be róla a Pesti Srácok. Az írták: „A jobboldali megmondóember azért került célkeresztbe, mert kritizálni merészelte a szombathelyi szocialista városvezetést amiatt, mert olyan oltópontok felállítását tervezték, amelyek nem rendelkeztek megfelelő engedéllyel a feladat ellátására.„

VN

Fotó: pestisracok.hu

„Csizmadia Tamás ott követett el ’végzetes hibát’, hogy górcső alá vette a szombathelyi önkormányzat zseniális tervét az engedély nélküli oltópontokkal kapcsolatban” – olvasható a Pesti Srácok írásában. Majd így folytatták: A cikkből természetesen csak egyetlen mondatot ragadtak ki, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy néhány órán belül már pellengérre állítsa a komplett balliberális sajtó. Az ellenzéki hangadók közül kiemelkedett Ungár Péter, aki mellé természetesen felsorakozott az LMP vezetősége, valamint Nemény András polgármester is.

A publicista véleményszabadságával élve azt találta írni, hogy „bár gyanítom, a múzeumban egy jó levéltáros, netán könyvtár szakos diplomás egészen fergeteges tempóban tudott volna kávét vinni a dokiknak”. Mindez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy Ungár, az LMP, Nemény, valamint a hazai ballib sajtó azonnal gyűlöletkeltést vizionáljon, mondván, Csizmadia lenézi a kultúra területén dolgozó diplomás embereket, mert szerinte azok csak kávéfőzésre jók.

A Pesti Srácok kitért arra is: „Nemény András egészen egyedi értelmezése szerint Csizmadia olyan, mint a koronavírus. Úgy fogalmazott: ’két vírussal küzdenek, az egyik a koronavírus, a másik a gyűlöletkeltés vírusa’.”

Csizmadia Tamás még a hétvégén nyílt levélben követte meg a kulturális dolgozókat. Ebben elnézést kért azért, ha véleménye esetleg sértő lett volna bárki számára is. A PestiSrácok.hu megkeresésére a történtekkel kapcsolatban a jogász-publicista úgy fogalmazott: – Valóban volt egy olyan mondat, ami félreérthető lehetett, neki azonban nem állt szándékában megsértenie senkit, De ami ezután történt, azt nem minősíthetem másnak, mint szándékos lejáratásnak és félreértelmezésnek. Hogy ez a mondatom ezt jelentené: „Két vírussal küzdünk. A koronavírussal és a gyűlöletkeltés vírusával. A kettő együtt még veszélyesebb.”? Én ugyanolyan veszélyes lennék mint a koronavírus, mert a kávézásról írok? Ezzel kelteném a gyűlöletet? Ennyire meg kell tőlem riadni? Legalább olyan fenyegető lennék ezzel a mondatommal, mint a koronavírus?

Ha ennyire rákészültek, mire számíthat a sajtószabadság nemes eszméje ha kormányra kerülnének? Netán ők is úgy terveznék, hogy újságírókat be lehetne tiltani? Esetleg feltesznek majd engem egy listára? – nyilatkozott a Pesti Srácoknak a publicista.

Nem ez volt az első eset, hogy a helyi baloldal újságírókat állít pellengérre. Amellett, hogy nemrég a Szombathelyi Médiaközpont leépítését kezdték meg, kollégáinkat és több támadás érte, amiért megírt ügyeket, vagy csak kérdéseket küldött a szombathelyi polgármesternek.

Mi ehhez csak annyit fűznénk hozzá, hogy ha a helyi baloldal a város ügyeibe is ennyi energiát fektetne, akkor egész jó dolgok történhetnének Szombathelyen. De ezek szerint nem ez a prioritás.

Korábban írtuk a témában:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fekete-gyor-eltiltana-foglalkozasuktol-a-jobboldali-ujsagirokat-4754767/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-peldatlan-lejaratassorozat-ujabb-allomasa-most-muzeumigazgato-szemelyeskedett-munkatarsunkkal-egy-kozlemenyben-4752475/

https://www.vaol.hu/velemeny/munkatarsunkat-allitotta-pellengerre-a-budai-politikus-4642552/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-fidelitas-kiallt-az-elbocsatott-dolgozok-mellett-4706209/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mediakozpont-racionalizalas-varhato-4588528/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában