jöhet a felhőszakadás

2021.03.31. 07:00

Ötvenszázalékos készültségben az őriszentpéteri vízelvezető-rendszer

A Baksaszert, az Alszert és a Kovácsszert érinti a csapadékvíz-elvezető rendszer építése. A beruházás jól halad, elérték az ötvenszázalékos készültséget. A Baksaszeren már csak kisebb munkák vannak hátra, jelenleg az Alszeren dolgozik a kivitelező.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Szendi Péter

Őr Zoltán polgármester elmondta: a megyei TOP pályázatból 190 millió forintot fordíthatnak a projektre. Ebben a projektmenedzseri és tervezői költségek is benne vannak. Összesen 3700 folyóméter árokrendszert építenek ki. Általában az utak mindkét oldalán lesz árok. Előregyártott, trapéz keresztmetszetű, beton mederelemek segítségével lényegében felül nyitott bélelt árokrendszer jön létre. Ez az utak stabilitása szempontjából is előrelépés, mert az így létrejövő szerkezet strapabíróbbá teszi az utakat, ezzel növeli a közlekedésbiztonságot.

A Baksaszeren már működőképes a rendszer. Itt még hátravan némi kavicsolás, illetve egy kisebb fasor kivágása hátráltatta a munkát a nagyrákosi szakaszon.

V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője kérdésünkre elmondta: örömteli, hogy a települések TOP-os infrastruktúra-fejlesztéseinek sorába a csapadékvíz-elvezetés is rendszerszerűen bekerülhetett. Ez azért is fontos, mert az elmúlt évek tapasztalatai megmutatták, hogy a klímaváltozást jelző extrém időjárási helyzetekkel is egyre gyakrabban számolni kell. A hirtelen lezúduló nagy záporok következtében időnként nagy mennyiségű csapadék összegyűjtéséről és megfelelő elvezetéséről kell gondoskodni. Ehhez elengedhetetlen a műszakilag megfelelően kivitelezett elvezető rendszer.

V. Németh Zsolt megerősítette: továbbra is azon lesz, hogy erre a feladatra a következő ciklusban is legyen megfelelő keret a TOP-ban.

Kiemelt képünkön: Őr Zoltán: jól halad a munka – kedden délután éppen az Alszeren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában