Kupakokat a szívbe!

2021.03.22. 07:00

Rászoruló családokat segítenek a kezdeményezéssel Répcelakon

Megérkezett Répcelakra a civilek által megálmodott kupakgyűjtő szív.

Polgár Patrícia

Fotó: VN/Répce TV

A jótékonykodás fontosságára és a környezettudatosságra egyaránt nevelő kezdeményezés ötletéhez a városvezetés tette hozzá az anyagi segítséget. A város kupakgyűjtő állomásaként szolgáló másfél méteres piros szív megalkotója a beledi vállalkozó, Vad Csaba szállította végleges helyére – az alapot a Városüzemeltetési Kft. készítette el korábban.

A bölcsődések előre készültek a napra, otthonról hoztak magukkal kupakokat, amiket elsőként szórhattak a gyűjtőbe. A gyerkőcöknek előzetesen elmagyarázták, hogy mit lehet a gyűjtőszívbe dobni, és miért fontos, hogy ezt megtegyék.

A gyűjtőbe nemcsak üdítős kupakot lehet dobni, bármilyen műanyag kupak mehet bele, az egyetlen kritérium, hogy az tiszta legyen – erről tájékoztat a szív oldalára rögzített tábla is. Az összegyűlt kupakokkal jótékony célokat, rászorulókat, betegeket támogatnak majd – ennek koordinálásának feladatát a Vöröskereszt helyi szervezete vállalta magára. A szívet az egészségház jobb oldalán, a bölcsődéhez és az óvodához vezető út mentén helyezték el.

Kiemelt képünkön: Civil kezdeményezés jóvoltából állították fel Répcelakon a kupakgyűjtő szívet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában