Szigorodhatnak a járványügyi előírások Ausztriában

A jövőben a pedagógusoknak és az ügyfélszolgálatokon dolgozó hivatalnokoknak is kötelező lehet a tesztelés a szomszédos országban. Egy törvénymódosító javaslat szerint a jövőben nem válthatja ki már a tesztelést az FFP2-es maszk viselése. A rendezvényekre és összejövetelekre is szigorúbb szabályok vonatkozhatnak majd.

orf.at, vaol.hu

Budapest, 2021. január 2. A köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelését végzõ orvostanhallgató a Budapest Fõváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Fõosztályának ügyfélszolgálatán 2021. január 2-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A törvénycikkej módosítást szerda este továbbította felülvizsgálatra az egészségügyi minisztérium. A felülvizsgálat március 9-ig tart. Azok, akik üzletszerűen szerveznek rendezvényeket és megszegik a járványügyi előírásokat, akár 30.000 eurós bírságra, vagy hat hét szabadságvesztésre is számíthatnak. Tiltott rendezvények résztvevői esetében 1.450 euróig terjedhet a bírság. Azok a rendezvényszervezők akik nem kérnek előzetes engedélyt a program megtartására, 3.600 euróig terjedő bírságot is fizethetnek, vagy legfeljebb négy hét szabadságvesztésre ítélheti őket a bíróság – számol be magyarok.orf.at.

A törvénymódosításban szerepel továbbá, hogy négy fő összejövetele már rendezvénynek számít. Ez érvényes a nyilvános és a privát összejövetelekre is. Megjegyzik azonban, hogy a privát összejöveteleken ezután sem ellenőrzik hatóságilag a résztvevők számát.

100.000 extra vakcinát kap Tirol

További hír a szomszédos országból, hogy Ausztria 100.000 extra adag Pfizer-vakcinát kap annak érdekében, hogy a tiroli Schwaz járás teljes felnőtt lakosságát beoltsák. Ez az egyik legsúlyosabb gócpontja a koronavírus dél-afrikai mutánsának Európában – mondta Günther Platter tartományi vezető.

Egyelőre meghosszabbítják a tesztelést a Tirolból való kilépéshez. Ez azt jelenti, hogy az Észak-Tirolban tartózkodó emberek csak akkor léphetik át a tiroli határokat, ha 48 óránál nem régebbi negatív tesztet tudnak felmutatni. További részletek ITT!

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában