Frissen Vasból

2021.03.31. 16:07

Új szolgáltatás a zöldhulladék elszállítására: 120 literig ingyenes

Önkormányzati rendelet értelmében január 1-jétől tilos a zöldhulladékok nyílt téri égetése Szombathelyen.

Tömböly Ágnes

20210317 Zöldhulladék átvevő pont Vépen a kiskastély udvarán, Vép, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A Szomhull NKft. új szolgáltatása áprilistól indul, és október végéig családi házas övezetekben havonta egy alkalommal, társasházak esetén évente négyszer szállítják majd el a zöldhulladékot. – A gyűjtés minden olyan ügyfél számára díjmentes, aki kommunális hulladék elszállítására érvényes szerződéssel rendelkezik. A szolgáltatás igénybe vételéhez viszont regisztráció szükséges, ezt megtehetik a Szova honlapján, postai úton vagy telefonon – erről Taoufik Roland, a Szomhull NKft. ügyvezetője és Németh Ákos tanácsnok közösen tájékoztatott ma délelőtt.

A zöldhulladék-gyűjtés felmatricázott, kerekekkel ellátott, szabványos, 120 literes gyűjtőedényekben történik. Megtudtuk azt is: a szolgáltató azért ragaszkodik a szabványos edényekhez, mert az eltérő típusú kukák nem illeszkednek a gépjárműveihez, így azokat nem tudják kiüríteni. Taufik Roland arra is felhívta a figyelmet, ha az ügyfelek a zöldhulladékon kívül mást is a gyűjtőbe helyeznek, azt nem szállítják el.

Mit lehet a gyűjtőedénybe tenni?

Az edényekbe 50 centiméternél nem hosszabb lágyszárú növények, 50 centiméternél nem hosszabb és 4 centiméteres átmérőnél nem vastagabb fásszárú növények, nyesedék, a fűnyírás során keletkező zöldhulladék, valamint falevél tehető. Ha valakinek nem elég a 120 literes gyűjtőedény, a szolgáltatótól egyedi megrendeléssel dróthálós ággyűjtőt, illetve zöldhulladékgyűjtőt is bérelhet, ám ezért már fizetni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában