Frissen Vasból

2021.04.28. 20:17

Akkor most mozizzunk vagy oltakozzunk a Savaria Filmszínházban? – Nemény András válaszolt

A Facebookon tartott fogadóórát dr. Nemény András. Lapunk két kérdésben kért választ a polgármestertől.

VN

A mozit úgy nyitnák meg, hogy visszarendezhető oltóponttá

Fotó: Cseh Gábor

Miközben hétfőn dr. László Győző alpolgármester arról beszélt, hogy a szombathelyi háziorvosok újra az önkormányzati oltópontok megnyitását kérték, a Vas Népe úgy értesült, hogy több szombathelyi háziorvos szerint sem indokolt a mostani helyzetben új, városi oltópontok nyitása. Jelenleg hány háziorvos és mennyi időre venné igénybe a városi oltópontokat? – kérdeztük.

Nemény András egy április 21-i keltezésű levelet említett, amelyet a város felnőtt háziorvosainak kollegiális vezetői, hárman írtak alá, miután a tömeges oltást országosan meghirdették.

A mozit úgy nyitnák meg, hogy visszarendezhető oltóponttá
Fotó: Cseh Gábor

Ebben a polgármester állítása szerint azt fogalmazták meg az aláírók, hogy mivel a háziorvosi rendelők infrastruktúrája nem mindenütt alkalmas a tömeges oltások lebonyolítására, s a nem oltásra érkező páciensek ellátását is biztosítani kell, az önkormányzat által kialakított oltópontok megnyitását kérik. Nemény Andráshoz ezzel ellentétes információ nem érkezett.

Hamarosan nyithatnak a közművelődési intézmények, köztük a mozik és múzeumok is. Amennyiben újra fogadhatnak látogatókat ezek az intézmények, hogyan tervezi itt az oltópontok működtetését az önkormányzat? – erre is rákérdeztünk. A képtár, a mozi és a Schrammel-gyűjtemény épülete a három lehetséges oltóhelyszín, emlékeztetett a polgármester.

A moziról azt mondta, megnyitják olyan feltétellel, hogy ha lehetőséget és engedélyt kapnak, akkor rövid időn belül vissza lehessen alakítani oltóhelyszínné. A másik két helyszínnel is így terveznek. Beszélt az egészségügyi helyzetről is. Megerősítette, hogy a járvány tetőzésén túl vagyunk, Vasban csökken az esetszám, kevesebben kerülnek kórházba és az intenzív osztályra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában