Frissen Vasból

2021.04.09. 07:00

Elmaradt a nagy roham – Kevesebb árus, ám minőségi portékák a celli piacon

Sem az időjárás, sem az időpont nem igazán kedvezett tegnap a celldömölki piacozóknak. Az árusok jó része nem pakolt ki, vásárlóból is kevesebb volt, mint máskor. Pedig azok a kereskedők, akik kipakoltak, minőségi áruval és jó árakkal várták vevőiket.

Polgár Patrícia

Piackörkép, Szabóné Skriba Veronika, 2010408, Celldömölk, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Orbán Lászlóné saját termesztésű zöldségeit, virágait, és a saját tyúkjai alól hozott tojást árulja a piacon. Lekvárjaihoz, befőttjeihez és savanyúságaihoz az alapanyagok szintén mind saját termesztésűek. Árul vegyes savanyúságot, savanyított céklát, fokhagymás káposztát és még svédsalátát is, amelynek elkészítési módját is elmondta: csemegeuborkát és vöröshagymát reszel le hozzá, fűszerezi, majd 24 órán át savanyítja. Az asszony hozzátette, legjobban ezt viszik tőle vevői.

Balogh Lászlóné Piri néni szintén zöldségeket – sóskát és újhagymát – árult a piacon. Érkezésünkig virágainak nagy részét már eladta, de elmondta: a tulipán mellett aszparágusz és amarillisz is volt a kínálatban.

Egy másik virágárus elmondta: a piaci árusok számára ez a hét a legrosszabb. Elmúltak az ünnepek, a legtöbben még fizetés előtt vannak, így nem költenek sokat. Tegnap még az időjárás sem kedvezett.

Hasonlóan látja Árvai Lajos őstermelő is, aki maga ter­meszti az eladásra szánt burgonyát, fokhagymát, lila- és vöröshagymát. Mint mondja, az árakat éppen ezért nem szabad felsrófolni, különben elpártolnak a vásárlók. – Különösebben most szezonja sincs semminek, talán majd ha megindul a csemegehagyma- és retekszezon, több lesz a vásárló is – bizakodik az árus. Hozzáteszi: az a világ már elmúlt, hogy nagy tételben vigyék tőle a befőzni valót, inkább kisebb mennyiségeket vásárolnak a vevői.

Miklós Dezső egy körmendi vállalkozó alkalmazottjaként igazi különlegességeket árult a piacon: medvehagymát, tökmagőrleményt, fokhagyma-granulátumot, erős- és fűszerpaprika-őrleményt, sőt még a celli malom lisztjéből gyúrt házitésztát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában