Frissen Vasból

2021.04.23. 19:02

Falubuszt kaptak a karakóiak – Az oltások lebonyolításánál is hasznos az új jármű

A járványügyi előírások betartása mellett szűk körű sajtónyilvános eseményen adták át a Magyar falu program támogatásával vásárolt falubuszt. Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is.

Gyöngyössy Péter

20210422 Karakó Falubusz átadása Képen: Elekes János polgármester, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Karakó két közelmúltban elnyert pályázattal is érintett a Magyar falu programban. Tavaly az orvosi rendelő számára mintegy hárommillió forint értékben vásárolhattak orvosi eszközöket. Csütörtökön a falugondnoki szolgálat működtetéséhez beszerzett falubuszt adták át. Ehhez majdnem 15 millió forint támogatást kapott az önkormányzat.

Elekes János polgármester kiemelte, a Magyar falu program támogatásával most át­adott, nagy értékű falubusz óriá­si segítség a mindössze 200 lelkes falunak. Ez most jól jön a koronavírus-járvány elleni védekezésben is, hiszen Celldömölkre és Jánosházára kell szállítani az embereket oltásra. Az elöregedő faluban az új jármű jól szolgálja majd az idős emberek szakorvosi rendelőkbe való szállítását és a szükséges gyógyszerek beszerzését is.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő avatóbeszédében reményét fejezte ki, hogy a Magyar falu program Karakón is hozzájárul ahhoz, hogy a településen lakók életminősége, ezáltal a falu népességmegtartó ereje javuljon és méltó módon készülhessenek 1000 éves jubileumukra. A falubusz kapcsán emlékeztetett rá, hogy a rendszerváltozás idején hozták létre a falugondnoki szolgálatot, amely a Magyar falu programhoz hasonlóan a magyar vidék sajátosságaihoz igazodó kezdeményezés.

Kiemelt képünkön: Elekes János és V. Németh Zsolt az átadó ünnepségen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában