Frissen Vasból

2021.04.11. 21:00

Gyászol a Vas megyei röplabdáscsalád

Gyászol a Vas megyei röplabdások családja – a napokban két tagját, Bagári Évát és Bedőcs Györgyöt is elvesztette

Horváth Erika

Forrás: Shutterstock

Bagári Évát 69 évesen gyűrte le a betegség. „Béci” – mert röplabdásberkekben így szólították – korábban tornász volt és még felnőttként is edzősködött abban a sportágban. Bagári Éva középiskolásként kötött örök barátságot a röplabdával, a 80-as évekig játékosa volt a Haladás VSE előbb NB II-es, majd az első osztályba jutott csapatának is. De később sem szakadt el a röplabdázástól. A háttérben is segített, ha kellett, mérkőzést vagy jegyzőkönyvet vezetett, évekig dolgozott a városi röplabdaszövetségben is. Alapítója és oszlopos tagja volt az Old Girls együttesének, amely évekig szerepelt a megyei bajnokságban, és egészen a koronavírus-járvány tavalyi kitöréséig jó közösséget alkotva rendszeresen edzett.

Bedőcs György 64 évesen hunyt el tragikus hirtelenséggel. Már általános iskolás korában megszerette a röplabdát, később a miskolci egyetem csapatában is játszott. Hazatérve a szombathelyi Stylben folytatta, majd a megszűnt egyesületből a Tanárképző SE-hez, később a főiskolai szakosztályból alakult Progress SE NB II-es csapatához vezetett az útja – ahol utánpótlásedzőként is segített. Nagy szurkolója volt fiának, Gergelynek, aki előbb játékosként, jelenleg pedig a Szombathelyi Sportiskola röplabdaszakosztályának vezetőjeként, edzőjeként, a serdülő lányválogatott másodedzőjeként munkálkodik a sportág fejlesztésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában