Frissen Vasból

2021.04.05. 07:00

Húsvét a járvány árnyékában, szeméttenger a Parkerdőben, oltási sorrend – Ez történt az előző héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Ki és mikor kaphatja meg a védőoltást?

Olvasónk keresett meg bennünket a kérdéssel: miként fordulhat elő, hogy 60 év feletti, krónikus beteg szüleit a mai napig nem oltották be, közben pedig több, harmincas évei­ben járó ismerőse kapott vakcinát. Az oltási sorrend nyomába eredtünk. És hogy mit derítettünk ki? ITT írunk róla részletesen!

Megnéztük Vas megye több városában, mennyire tartják be az emberek a maszkhasználat szabályait

A március 8-án életbe lépett kormányrendelet alapján a maszkhasználat szabadtéren minden településen kötelező. Megnéztük a megye több városában, mennyire tartják be az emberek a szabályt, és olvasóinkat is megkérdeztük a tapasztalataikról. Az erről szóló részletes írásunkat ITT találja!

Gyászol a Falco-család – Elhunyt Váradiné Szarka Ildikó

Hosszan tartó, méltósággal viselt betegsége után elhunyt Váradiné Szarka Ildikó, testnevelő tanár, kosárlabda edző. A rá jellemző erővel és méltósággal vívta harcát az alattomos korral szemben. A nekrológot ITT olvashatja!

Döbbenet! – Szemétlerakónak használják a szombathelyi Parkerdő egy részét

Több olvasónk is panaszkodott, hogy szeméttenger fogadta őket a Parkerdőben. Kimentünk, és tettünk egy sétát. Videókat és fotókat is készítettünk. ITT írtunk a tapasztalatainkról!

Szemét a földön, szemét a bokrokon, szemét a fákon
Fotó: vaol.hu

Itt oltják majd a vasi kismamákat

A Vas megyei kismamákat a MÁV-Rendelőintézetben oltják majd. Elkülönített idősávban hívják be őket, és a háziorvosok irányítják oda őket. Több szakembert is megkérdeztünk a témában, köztük dr. Kovács Antalt, a Markusovszky kórház celldömölki telephelyén működő szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosát. A részletes cikkünket ITT olvashatja!

Hol? Mi? Mennyiért? – megszemléztük az idei csokinyuszi kínálatot

Nyuszi vagy tojás, töltött vagy töltetlen: csoki nélkül nincs húsvét. Körbenéztünk Vas megyében, hol mit kapunk – és persze mennyiért. ITT írtunk tapasztalatainkról!

Keresztényné Kövesdi Hajnalka és Baranyainé Szabó Marianna egy „bőségkosárral”
Fotó: Szendi Péter

A kommentelők megvédik a MÁV-rendelőt

Ellenőrizetlen olvasói levelet közölt a szombathelyi baloldali hírportál a MÁV-rendelős oltópontokkal kapcsolatban, oltásra alkalmatlanná minősítve a helyet, és a szervezést hanyagnak, szakszerűtlennek ítélve. A negatív véleményt a kommentelők nem osztják, sőt kifejezetten pozitívak a tapasztalataikról számolnak be. Részletes cikkünket a témában ITT találja!

A baloldali hírportálhoz eljuttatott válaszlevelét lapunkkal is megosztotta dr. Kovács Lajos, a MÁV-Rendelő igazgatója, amit ITT olvashat.

Megpróbálják megidézni a sacramentói családi húsvét hangulatát Körmenden

Az Egis Körmend harmincéves légiósa, Xavier Thames családos ember, így nemcsak a kosárlabdapályán kell helytállnia, hanem a magánéletben is. Lapunk érdeklődésére elmesélte, hogy nem könnyű egy légiós élete, pláne ha a családról vagy valamilyen ünnepről van szó. A teljes cikket ITT olvashatja!

Xavier Thames feleségével, Cheyennel és kisfiával, Xanderrel
Fotó: Jámbori Tamás

A hétgyermekes vasi édesanya kigyógyult a Covid-fertőzésből, 12 nap mélyaltatás után mehetett haza

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja Jézus fogantatásának ünnepe, amelyet március 25-én tart a római katolikus egyház. Kilenc napja, éppen március 25-én a hétgyerekes édesanya, Tóthné Wiktora Viktória Covid-fertőzéséből, súlyos tüdőgyulladásából kigyógyulva, 12 nap mélyaltatás után hazamehetett a kórházból. Csodás gyógyulása, úgy tartják, Isten dicsősége. Teljes cikkünket ITT találja!

Falugondnokokat oltottak szerdán Szombathelyen

Csaknem félszáz falugondnokot oltottak be a Markusovszky-kórházban levő oltóponton. Részletes cikkünket ITT találja!

Fotó: Szendi Péter

Szükség lesz-e a MÁV-rendelő orvosaira, asszisztenseire a szombathelyi kórházban?

Átvezényelnek-e szakdolgozókat a MÁV-Rendelőintézetből a Markusovszky-kórházba a Covid-betegek ellátására? Ha igen, mikor és hány fő mozgósítására lehet szükség? – a kórház főigazgatóját kérdeztük a hét elején. A cikkünket a részletekkel ITT találja!

Ezek is érdekelhetik