Frissen Vasból

2021.04.05. 07:00

Húsvét a járvány árnyékában, szeméttenger a Parkerdőben, oltási sorrend – Ez történt az előző héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Brüsszel, 2020. április 3. Védõmaszkos húsvéti csokinyuszik Genevieve Trepant csokoládékészítõ-mester üzletében a belgiumi Lonzee városban 2020. április 3-án. A koronavírus-járvány miatt az üzletet ideiglenesen be kellett zárni, így Genevieve két jótékonysági akciót indított. A csokoládéfigurákat az interneten lehet megvásárolni és az így befolyt összegbõl orvosi védõeszközöket szerez be egy alapítvány, illetve a figurákból közvetlenül az egészségügyi dolgozóknak is szállítanak. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Ki és mikor kaphatja meg a védőoltást?

Olvasónk keresett meg bennünket a kérdéssel: miként fordulhat elő, hogy 60 év feletti, krónikus beteg szüleit a mai napig nem oltották be, közben pedig több, harmincas évei­ben járó ismerőse kapott vakcinát. Az oltási sorrend nyomába eredtünk. És hogy mit derítettünk ki? ITT írunk róla részletesen!

Megnéztük Vas megye több városában, mennyire tartják be az emberek a maszkhasználat szabályait

A március 8-án életbe lépett kormányrendelet alapján a maszkhasználat szabadtéren minden településen kötelező. Megnéztük a megye több városában, mennyire tartják be az emberek a szabályt, és olvasóinkat is megkérdeztük a tapasztalataikról. Az erről szóló részletes írásunkat ITT találja!

Gyászol a Falco-család – Elhunyt Váradiné Szarka Ildikó

Hosszan tartó, méltósággal viselt betegsége után elhunyt Váradiné Szarka Ildikó, testnevelő tanár, kosárlabda edző. A rá jellemző erővel és méltósággal vívta harcát az alattomos korral szemben. A nekrológot ITT olvashatja!

Döbbenet! – Szemétlerakónak használják a szombathelyi Parkerdő egy részét

Több olvasónk is panaszkodott, hogy szeméttenger fogadta őket a Parkerdőben. Kimentünk, és tettünk egy sétát. Videókat és fotókat is készítettünk. ITT írtunk a tapasztalatainkról!

Szemét a földön, szemét a bokrokon, szemét a fákon
Fotó: vaol.hu

Itt oltják majd a vasi kismamákat

A Vas megyei kismamákat a MÁV-Rendelőintézetben oltják majd. Elkülönített idősávban hívják be őket, és a háziorvosok irányítják oda őket. Több szakembert is megkérdeztünk a témában, köztük dr. Kovács Antalt, a Markusovszky kórház celldömölki telephelyén működő szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosát. A részletes cikkünket ITT olvashatja!

Hol? Mi? Mennyiért? – megszemléztük az idei csokinyuszi kínálatot

Nyuszi vagy tojás, töltött vagy töltetlen: csoki nélkül nincs húsvét. Körbenéztünk Vas megyében, hol mit kapunk – és persze mennyiért. ITT írtunk tapasztalatainkról!

Keresztényné Kövesdi Hajnalka és Baranyainé Szabó Marianna egy „bőségkosárral”
Fotó: Szendi Péter

A kommentelők megvédik a MÁV-rendelőt

Ellenőrizetlen olvasói levelet közölt a szombathelyi baloldali hírportál a MÁV-rendelős oltópontokkal kapcsolatban, oltásra alkalmatlanná minősítve a helyet, és a szervezést hanyagnak, szakszerűtlennek ítélve. A negatív véleményt a kommentelők nem osztják, sőt kifejezetten pozitívak a tapasztalataikról számolnak be. Részletes cikkünket a témában ITT találja!

A baloldali hírportálhoz eljuttatott válaszlevelét lapunkkal is megosztotta dr. Kovács Lajos, a MÁV-Rendelő igazgatója, amit ITT olvashat.

Megpróbálják megidézni a sacramentói családi húsvét hangulatát Körmenden

Az Egis Körmend harmincéves légiósa, Xavier Thames családos ember, így nemcsak a kosárlabdapályán kell helytállnia, hanem a magánéletben is. Lapunk érdeklődésére elmesélte, hogy nem könnyű egy légiós élete, pláne ha a családról vagy valamilyen ünnepről van szó. A teljes cikket ITT olvashatja!

Xavier Thames feleségével, Cheyennel és kisfiával, Xanderrel
Fotó: Jámbori Tamás

A hétgyermekes vasi édesanya kigyógyult a Covid-fertőzésből, 12 nap mélyaltatás után mehetett haza

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja Jézus fogantatásának ünnepe, amelyet március 25-én tart a római katolikus egyház. Kilenc napja, éppen március 25-én a hétgyerekes édesanya, Tóthné Wiktora Viktória Covid-fertőzéséből, súlyos tüdőgyulladásából kigyógyulva, 12 nap mélyaltatás után hazamehetett a kórházból. Csodás gyógyulása, úgy tartják, Isten dicsősége. Teljes cikkünket ITT találja!

Falugondnokokat oltottak szerdán Szombathelyen

Csaknem félszáz falugondnokot oltottak be a Markusovszky-kórházban levő oltóponton. Részletes cikkünket ITT találja!

Fotó: Szendi Péter

Szükség lesz-e a MÁV-rendelő orvosaira, asszisztenseire a szombathelyi kórházban?

Átvezényelnek-e szakdolgozókat a MÁV-Rendelőintézetből a Markusovszky-kórházba a Covid-betegek ellátására? Ha igen, mikor és hány fő mozgósítására lehet szükség? – a kórház főigazgatóját kérdeztük a hét elején. A cikkünket a részletekkel ITT találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában