Heti összegző

2021.04.12. 06:50

A rumi tragédia részletei, virágos kiskert a lakótelepen – Ez történt a múlt héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Négyemeletes ház szigetelése szakadt le Szombathelyen

Mintegy tizenöt méteres részén szakadt le a szigetelés egy része Szombathelyen, a Perintparti sétány egyik négyemeletes házának legfelső emelete és a tető között.

A nehéz vakolat és a szigetelés pont a bejárat mellett ért földet, ahol épp nem volt senki. A lakók hallották a puffanást, egyikük kiment megnézni, hogy mi történt, majd hívták a tűzoltókat, akik emelőkosaras jármű segítségével megszüntették a balesetveszélyt, leszedték a többi meglazult részt. Az eset során szerencsére személyi sérülés nem történt. Az esetről készült képeinket IDE kattintva érheti el.

Elhunyt Bozsok polgármestere

A hírt mások mellett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is megosztotta. „Az egyik legjobb szándékú ember volt, akit ismertem. Őszinte részvétem a családjának!” – írta bejegyzéséhez. Teljes cikkünket ITT találja.

Már égnek a mécsesek Váradiné Szarka Ildikó emlékére Szombathelyen

Mivel a szűk körű temetésen nem adnak erre módot a pandémia miatti szabályozások, a család és a klub az Arena Savaria sportolói bejáratánál alakított ki egy emlékhelyet, ahol a következő napokban is búcsút lehet venni Váradiné Szarka Ildikó testnevelő tanártól, kosárlabdaedzőtől, aki több mint két évtizeden keresztül pallérozta a fiatalokat nagyrészt a Nagy Lajos Gimnáziumban, illetve egyesületi utánpótlásedzőként a Falco KC-ben és a Szombathelyi Sportiskolában. További részleteket IDE kattintva érhet el.

Virágos kiskertet alakított ki az oladi lakótömbök között

Az oladi lakótelepen sokan megcsodálják a tömbházak között születő kiskertet, amit az ott lakó Menyhárt Mária hozott létre önszorgalomból, kikapcsolódásként.

A hölgy 36 éve szülésznő, Körmenden kezdett, majd 1995-ben született a lánya, utána került a szombathelyi kórház szülészeti osztályára. Tavaly gondolt egy nagyot, és művelés alá vonta a Nagy László utca 2–4. közötti fal melletti részt, szép, gondozott virágágyásokat alkotott, amiket öröm nézni. Előtte itt gondozatlan, vágatlan dzsumbuj volt, ahol csak gyűlt-gyűlt a szemét. Teljes írásunkat ITT találja.

Húszéves rejtélyek: két Szombathelyen talált holttestről nem tudják, hogy ki került elő

A napokban éppen 22, illetve 19 éve, hogy nem tudják, kinek a holtteste került elő Szombathelyen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság adatbázisában 1006 ismeretlen holttest vagy testrész leírása szerepel, azok között kettő a szombathelyi rejtély: egy 1999. április 19-én, valamint egy 2002. március 25-én talált férfi holttest még mindig ismeretlen.

Elhunyt a Sárvári Turisztikai Technikum tanára

Fájó szívvel búcsúznak az iskola tanárai, diákjai van Waarden-Csete Ildikótól, aki vasárnap örökre elment közülünk.

A hírt az intézmény honlapja tette közzé. Van Waarden-Csete Ildikó emlékére mécsesek gyúltak az öreg diákok padjánál. Erről szóló cikkünk ITT érhető el.

A hétgyermekes vasi édesanya kigyógyult a Covid-fertőzésből, 12 nap mélyaltatás után mehetett haza

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja Jézus fogantatásának ünnepe, amelyet március 25-én tart a római katolikus egyház. Kilenc napja, éppen március 25-én a hétgyerekes édesanya, Tóthné Wiktora Viktória Covid-fertőzéséből, súlyos tüdőgyulladásából kigyógyulva, 12 nap mélyaltatás után hazamehetett a kórházból. Csodás gyógyulása, úgy tartják, Isten dicsősége. A gyógyulásról további részletek IDE kattintva érhetőek el.

Emberpróbáló hetek után a Tóth házaspár
Fotó: Cseh Gábor

A rumi önkormányzat alkalmazásában állt az elhunyt idős férfi – A helyszínen tájékozódtunk

Ahogy arról beszámoltunk, a „fél falu” a segítségére sietett annak a férfinak, aki a traktorban lett rosszul, és a járműből kiesett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, de nem tudták megmenteni, szerdán hajnalban elhunyt. A helyszínen tájékozódtunk.

Az Országos Mentőszolgálat a hivatalos közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy az út szélére húzódott munkagépet szerencsére hamar észrevették a helyiek, és azonnal többen is az eszméletlen férfi segítségére siettek. Értesítették a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megkezdték a beteg ellátását. A mentők a traktorból arra következtettek, hogy az ellátásra szoruló férfi egy gazda volt, de nem: az idős ember csak vezetője volt a munkagépnek, önkormányzati megbízásból.

Beni Ferenctől, Rum polgármesterétől megtudtuk: – A nyugdíjas férfi korábban az önkormányzat alkalmazásában állt, nyugdíjazása után is kapott kisebb feladatokat; így aznap is, semmi előjele nem volt a rosszullétének. Az üdülőövezetből kellett volna behozni a zöldhulladékot. A traktor a Horgász és Vízmű utca kereszteződésében még meg tudott állni, ott esett ki belőle a fűre a megbízottunk. További részleteket az esettel kapcsolatban ITT talál!

Olvasóink ezen a héten nyomon követték Vas megye legfrissebb híreit, ahogy a folyamatosan frissülő koronavírus adatokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában