Frissen Vasból

2021.04.29. 15:23

Munkacsoport alakult – a pályázati források maximális kihasználása a cél

Az egészségipar fejlesztése, valamint az okosváros és a zöld közlekedés megvalósítása is szerepel a Szombatehely2030 Programban. A kormány és a város fejlesztési elképzeléseinek összehangolásán a jövőben egy háromtagú munkacsoport dolgozik.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Csizmadia Tamás

Mint arról lapunk is beszámolt, két héttel ezelőtt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter fogadta Hende Csaba parlamenti alelnököt, Szombathely országgyűlési képviselőjét, Nemény Andrást, a város polgármesterét, és Bokányi Adrienn tanácsnokot a Szombathely 2030 Program kapcsán.

Akkor megállapodtak abban, hogy a megyeszékhely fejlődésének záloga a gyorsforgalmi utak megépítése, az egyéb fejlesztési tervekkel kapcsolatban pedig találkozót kezdeményeznek Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárral.

– Mintegy egyórás érdemi megbeszélésen vagyunk túl. Megállapítottuk, hogy rendkívül közel vannak egymáshoz a kormány európai uniós, illetve hazai költségvetésű forrásokból finanszírozott fejlesztési elképzelései, illetve az, amit a Szombathely2030 Program tartalmaz. A többi közt ilyen az egészségipar fejlesztése, a válságálló munkahelyek létrehozása, az okosváros, illetve a zöldközlekedés megvalósítása – tájékoztatta lapunkat Hende Csaba.

Hozzátette: megállapodtak abban is, hogy háromtagú koordinációs munkacsoport alakul, amelynek tagjai: Bokányi Adrienn tanácsnok, a Szombathely2030 program gazdája, Dömötör Norbert, az államtitkár kabinetfőnöke, titkárságvezetője, valamint Dr. Dankó István v. államtitkár, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének titkárságvezetője.

Hende Csaba érdeklődésünkre kifejtette: ők hárman folyamatos munkakapcsolatban lesznek, elemzik, összehasonlítják és javaslatokat tesznek az éppen megnyíló és rendelkezésre álló források, pályázatok, fejlesztési lehetőségek kapcsán. Azért dolgoznak majd, hogy Szombathely időben tudomást szerezzen a pályázati lehetőségekről, és a lehető legtöbb forrást meg tudja pályázni, ne maradjon semmiről.

– A munkacsoport felállítását egyébként Nemény András polgármester úr és jómagam egymástól függetlenül is kezdeményeztük. Külön büszke vagyok rá, hogy tudomásunk szerint nincs még egy település, amely ilyen lehetőséggel rendelkezne a miniszterelnökség részéről – zárta gondolatait Hende Csaba, aki elárulta azt is: a munkacsoport jövő héten hivatalosan is megalakul, a példaértékű esemény helyszíne – meghívására – a parlamenti irodája lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában