Frissen Vasból

2021.04.06. 07:23

Nem lesz melegünk kedden sem

Déltől már a nap is kikandikál és a szél is fokozatosan veszít erejéből Vas megyében.

vaol.hu

20201214 Időjárás illusztráció, Lukácsháza, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég.

A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad.

Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Az érkező markáns hidegfront miatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Emellett fokozott ingerlékenység, megnövekedett reflexidő, fokozottabb álmosságérzés is jelentkezhet, illetve a szervezet görcskészsége fokozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában