Frissen Vasból

2021.04.06. 18:40

Piros tojások Noelnek – Húsvétkor sem feledkeztek meg róla

A nyuszis ünnep alkalmából rendhagyó virtuális locsoló-akcióval járultak hozzá a vasi kisfiú gyógyulásához, végül pedig közel kétszáz tojás gyűlt össze.

Tóth Dóra

Mint korábban írtuk, Noelnél egy ritka, ám napjainkban egyre többek által ismert betegséget, SMA-t diagnosztizáltak. Azóta több összefogást is szerveztek már, hogy a műtétekhez, gyógyszerekhez és egyéb orvosi költségekhez támogatást nyújthassanak a családnak.

A Noel támogatásáért létrejött közösségi oldalon tették ki legutóbb azt a felhívást, ahol a kis- és nagylányok, anyukák és nagymamák segítségét kérték. Egy tojás áráért lehetett virtuális pirostojást küldeni. A tojások ezután bekerültek egy videóba, napi kétszer pedig helyzetjelentést adtak a beérkezett felajánlásokkal kapcsolatban.

Az első délután alatt már harminckét virtuális pirostojás büszke tulajdonosa lett a kisfiú.

A gyűjtés utolsó, hétfői napján kezdetben hatvanhat volt a felajánlott tojások száma, ám a támogatók csak ezután kezdtek bele igazán az ajándékozásba. Az adományokat este nyolc óráig várták, addigra pedig lenyűgöző, százhetvenkilenc pirostojást küldtek a másfél éves, pusztacsói kisfiúnak. Ez 90.000 forint támogatást jelentett összesen.

Az eddigi adományokhoz hasonlóan ezek a pirostojások is hozzájárulnak ahhoz, hogy Noel egy lépéssel közelebb kerülhessen a kezeléshez.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/atesett-a-negyedik-spinraza-kezelesen-noel-4795504/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában