Veszélyes is lehet

2021.04.15. 17:30

Roncsok a vasi utak szélén, mi lesz a sorsuk? – Utánajártunk!

Vas megyében autózva az utak mellett több helyen láthatunk elhagyott, összetört vagy műszaki hibás gépkocsikat, amiket még hosszú idő múlva sem szállíttat el a tulajdonos. Legtöbbször azért nem, mert kevesebbet ér az autó, mint amennyibe a szállítás és a javíttatás kerülne.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Néhány járművet már teljesen lecsupaszítottak tolvajok, akik legtöbbször csak a karosszériát hagyják a helyszínen. Ez pedig nemcsak ronda és környezetszennyező, de akár veszélyes is lehet.

Az elhagyott autókat, ha a közlekedés biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyeztetik, akkor akár a rendőrség is elszállíttathatja az üzembentartó költségére – erről a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatott. Megtudtuk azt is, hogy erre az elmúlt időszakban többször akadt példa. Az önkormányzatok saját hatáskörben szintén szabályozzák a forgalomképtelen autók közterületen tárolását.

Szombathelyen a közterület-felügyelet jár el elhagyott autó bejelentése esetén. Az egyedi azonosítók alapján felkutatják az üzembentartót, majd felszólítják az elszállításra. Ha annak tíz napon belül nem tesz eleget, akkor a hatóság elszállíttatja a roncsot, az üzembentartó költségére.

Kiemelt képünkön: Összetört, elhagyott autó Vép és Táplánszentkereszt között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában