gyász

2021.05.01. 14:00

Farkas Zoltánra, a dunántúli sportélet emblematikus alakjára emlékezünk

Gyászol a dunántúli sportélet. Sokként hatott a hír: Farkas ,,Boci„ Zoltán nincs többé!

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

Mindenki meleg szívvel gondol vissza azokra az autós rendezvényekre – most már közel negyed század távlatából – amelyeken egy agilis, mégis szerény, segítőkész fiatalember követelt magának figyelmet. Nem csak a vezetési tudásával tűnt ki, hanem az előadásmódjával is magával ragadta versenyzőket, a közönséget. Hobbiját, az autósportot szívügyeként kezelte, ahol motorzúgás hallatszott, ott volt, a személye pedig garantálta a jó hangulatot. Elhivatottságának, segítőkészségének, magával ragadó egyéni stílusának köszönhetően meghatározó társasági szereplője lett a Dunántúl benzingőzös rendezvényeinek, a szpíkeri ”munka„ a védjegyévé vált. A rendezvényeken kivétel nélkül mindenkivel megtalálta a közös hangot.

A Vas megyei autósport egyik szinte minden ,,harcmezőt” (szlalom, rali, ralikrossz, roncsderbi) megjárt veteránjaként ismerte a sportágak ,, harcmodorát„, azok kulisszatitkait. A versenyzők tisztelték és szerették, nemegyszer az ő biztató szavai kellettek egy-egy kilátástalan helyzetben lévő pilóta talpra állásához. Kivételes érzékkel bánt a versenyzőkkel, szurkolókkal. Generációk köszönhetik neki az autósport fejlődése, életben tartása érdekében tett erőfeszítéseit. Általa rengeteg ember lehetett részese egy kivételes sportágnak, kivételes közösségnek. A roncsderbis év végi díjkiosztók hangulatfelelőse most már az égi pályák széléről szurkol, buzdít.

Farkas Zoltán pár éve új hobbit, új sportágat is felfedezett magának: kerékpárra pattant. Rövid idő alatt a szombathelyi kerékpáros közösség motorja lett. Szinte minden rendezvényen részt vett. Ha segítség kellett, ha gond akadt valakinek a bringájával, ott termett, segített. Poénjaival, személyiségével képes volt vidámságot varázsolni a legnehezebb pillanatokban is. Boci emlékét Szombathely kerékpáros, Szombathely, Vas megye és a Dunántúl autós társadalma megőrzi.

Farkas Zoltánt május 8-án búcsúztatják – utolsó kívánságának megfelelően a Szabadidőközpontban, a roncsberbipályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában