Ismét csökkent a koronavírussal fertőzöttek száma Vas megyében

A napi esetszám ugyanakkor még mindig kétszámjegyű.

vaol.hu

Nyírbátor, 2021. május 13. Az asszisztens előkészíti a vakcinát, mielőtt beoltanak egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. május 13-án. Ezen a napon 101 kórházi oltóponton megkezdődött azoknak a 16-18 éveseknek az oltása, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Ahogyan arról korábban beszámoltunk a beoltottak száma 5 137 031 fő, közülük 3 582 547 fő már a második oltását is megkapta. 350 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 382 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 19 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 728 főre emelkedett. 965 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen.

Vas megyében a tegnapi adatokhoz képest ismét csökkent az újonnan regisztrált koronavírussal fertőzöttek száma. Szombatról vasárnapra újabb 12 embernél mutatták ki a vírus jelenlétét, így a járvány kezdete óta 23465 fertőzött személyt tartanak nyilván megyénkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában