Nem lehet fellebbezni

2021.05.26. 17:10

Molnár visszahívása: Elutasította a Fővárosi Törvényszék a Vasivíz Zrt. keresetét

A Fővárosi Törvényszék elutasította a Vasivíz Zrt. felülvizsgálati kérelmét, amit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) tavaly május végi határozatával szemben indított. Emlékezetes, a határozat nagy port kavart: ebben kötelezte a hivatal a Vas megyei víziközmű-szolgáltatót arra, hogy Molnár Miklós helyett olyan vezérigazgatót válasszanak, aki rendelkezik a víziközmű-szolgáltatásban szerzett legalább ötéves szakmai tapasztalattal.

Vas Népe

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Fővárosi Törvényszék érdeklődésünkre azt közölte: „A bíróság megállapította, hogy az alperesnek (MEKH – a szerk.) volt hatásköre az ellenőrzés lefolytatására, amely arra irányult, hogy a felperesnél (Vasivíz Zrt – a szerk.) teljesültek-e a víziközmű-szolgáltatásra vonatkozó jogszabályban, illetve kormányrendeletben előírt feltételek.”

A sajtónyilatkozatban arra is kitértek, hogy a MEKH megalapozottan indított eljárást a Vasivíz Zrt. akkori vezérigazgatója, Molnár Miklós víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalatának ellenőrzésére. Az ítélet szerint a hivatal határozata nem jogszabálysértő, jogszerűen követelte meg az önálló, 5 éves szakmai tapasztalat meglétét a vezérigazgatótól, amely gyakorlatnak teljes egészében a víziközmű-szolgáltatásban kell teljesülnie. A témával lapunk is többször foglalkozott.

A Fővárosi Törvényszéktől megtudtuk azt is: az április 22-ei határozat ellen nem lehet fellebbezni.

Ismert, a MEKH tavaly május végi határozata miatt a Vasivíz Zrt-ben többségi tulajdonnal rendelkező szombathelyi önkormányzat 2020. augusztusában kezdeményeznie kellett Molnár Miklós visszahívását a társaság éléről.

A baloldali városvezetés akkor is amellett állt ki, hogy szerintük jogszerű volt Molnár Miklós megválasztása a Vasivíz Zrt. élére. Az egykori alpolgármester, aki 2019 február végétől szavazatával biztosította a közgyűlési többséget a baloldali frakció számára, 2020. január 1-jétől töltötte be a Vas megyei társaságnál a vezérigazgatói posztot. A MEKH 2020. májusi határozata tulajdonképpen azt állapította meg, hogy nem rendelkezett a pozíció betöltéséhez szükséges szakmai tapasztalattal, ezért új vezérigazgatót kellett választani.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-mekh-is-vizsgalja-a-volt-alpolgarmester-szakmai-gyakorlatat-3536793/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasiviz-megfelel-vagy-sem-molnar-miklos-3431376/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lajkgyujtes-indult-molnar-miklos-visszahivasa-erdekeben-3379938/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/breaking-megsem-lehet-molnar-miklos-a-vasiviz-zrt-vezerigazgatoja-3365388/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/molnar-miklos-visszahivasat-javasolja-a-szombathelyi-kozgyules-frissitve-4202447/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában