Tárgyalás

2021.05.21. 07:00

Öt év a szombathelyi trafikrablónak – Lemondott a tárgyaláshoz való jogáról

Mindent beismert az előkészítő ülésen az a fiatal nő, aki tavaly társával kirabolt egy trafikot. Tettéért öt év fegyházzal kell felelnie.

Budai Dávid

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: BD

A Váci Mihály utcai trafikrablás ügyében tartottak előkészítő ülést szerdán a Szombathelyi Járásbíróságon. A vádirat szerint Sz. V. tavaly májusban rábírta az azóta elhunyt K. Gy.-t, hogy raboljon ki egy dohányboltot. A rablás napján az éjszakai órákban autóval a Váci Mihály utcai trafikhoz mentek, majd a vádlott bement a dohányboltba felderíteni a terepet, és ott vásárolt is. Ezt követően az autóban egy airsoft típusú fegyvert adott át K. Gy.-nak, aki azzal pár perccel később bement a dohányboltba. A bevételt követelte az eladótól, aki 110 ezer forintot át is adott neki. A rablók ezután hazahajtottak, ahol elfelezték a zsákmányt.

Az ügyész teljes beismerés esetén öt és fél év fegyházat, valamint hat év közügyektől való eltiltást ajánlott. A vádlott – aki a kalocsai női börtönből távkapcsolás segítségével vett részt az ülésen – elfogadta az ajánlatot és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A védelmében felszólaló ügyvéd arra kérte a bírót, hogy ítélethozatalkor vegye figyelembe, hogy a vádlott beismerte és megbánta tettét, korábbi büntetlen előéletét, hogy nehéz anyagi körülmények között él, és hogy három kiskorú gyermek édesanyja, valamint hogy a rabolt pénz egy részét már megtérítette.

A bíróság bűnsegédként elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, akit ezért öt év fegyházra ítélt, valamint hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Kötelezte arra is, hogy térítse meg a rá eső, több mint 400 ezer forintos bűnügyi költséget is. Dr. Nárai József Imre bíró az ítélet indoklásában hangsúlyozta, ezért a bűncselekményért kevesebbet nem lehetett adni. Miután az ítélet ellen senki nem fellebbezett, az jogerőre emelkedett.

Kiemelt képünkön: A bíró a lehető legenyhébb büntetést szabta ki a vádlottra

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/fegyverrel-raboltak-ki-egy-dohanyboltot-szombathelyen-4000218/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában