van, ami nem változik

2021.05.11. 20:32

Polgári engedetlenségre buzdítja Czeglédy a vakcinaigazolvánnyal nem rendelkezőket 

Nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy a vakcinák segítenek-e vagy sem – írta Czeglédy Csabára hivatkozva a Mandiner. 

VN

Czeglédy Csaba Ipkovich Györggyel a Szegedi Törvényszéken 2019 októberében. Ma Kecskeméten kezdődik az adóbűnöző politikus büntetőpere

Fotó: MW-Archív/DM/KCS

Terjedelmes Facebook-posztban ír arról Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi képviselőjelöltje, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők „másodrendű állampolgárok” Magyarországon. Hangsúlyozta azt is, írása szerint „újabb törésvonal mentén szakad ketté a magyar társadalom: vannak az igazolvánnyal rendelkezők, valamint az azzal nem rendelkezők”. Czeglédy szerint az utóbbiak dühe jogos, és mivel az „oltás nem kötelező”, ezért polgári engedetlenségre hívja azokat, akik nem rendelkeznek igazolvánnyal – olvasható a Mandiner cikkében.

Az adóbűnöző politikus Facebook-bejegyzésében hangsúlyozza azt is, hogy magánvéleményét írta le.

„Akit nem akarnak oltási igazolvány nélkül beengedni bármilyen helyre, dokumentálja az ellene elkövetett jogsértést (tanúkkal, vásárlók könyvébe – panaszkönyvbe – való beírással vagy akár videófelvétel készítésével, ugyanis ez esetben a felvétel a jogsértés bizonyítéka, így készítése és felhasználása célhoz kötött), majd forduljon az Alapvető Jogok Biztosához az őt közvetlenül ért hátrányos megkülönböztetés miatt” – idézett a közzétett posztból a portál.

Írásában Czeglédy Csaba egyszer sem tér ki arra, hogy a kártyával nem rendelkezők az általa felvázolt helyzetet akár az oltás felvételével is megoldhatnák. Ezzel kapcsolatban csak annyit írt, „nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy a vakcinák segítenek-e vagy sem” – számolt be a Mandiner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában