Pozíció

2021.05.19. 12:00

Távozhat a cégvezető – Pályázik-e Szombathely egykori alpolgármestere?

Jövő héten kaphatják meg a képviselők azt az előterjesztést, amelyben a személyügyi kérdések között Kiskós Ferenc ügyvezetői megbízásának közös megegyezéssel történő megszüntetése kerülhet napirendre. Úgy értesültünk, Szombathely korábbi, Pro Savariá-s alpolgármestere is pályázhat a pozícióra.

Tömböly Ágnes

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Korábban írtunk arról, hogy Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője lapunknak nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint közös megegyezéssel távozna. Az ügyben kérdésekkel fordultunk Szombathely polgármesteréhez, Nemény Andráshoz és Tóth Kálmánhoz, a baloldali frakció vezetőjéhez.

„A Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről és a törvényeknek megfelelő végzettséggel rendelkező új ügyvezető kinevezéséről a soron következő közgyűlés hoz döntést zárt ülésen” – írta válaszában Nemény András.

Ezt erősítette meg Tóth Kálmán is, aki szerint jövő héten (a hónap utolsó csütörtökén) várhatók a májusi közgyűlésre tervezett előterjesztések. Megtudtuk azt is: ha a cégvezető távozásáról döntenek, akkor várhatóan – ahogy az korábban a szombathelyi médiaközpontnál is történt – ideiglenesen a cég egyik jelenlegi munkatársát bízhatják meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Szerkesztőségünkhöz közben olyan információk is eljutottak, miszerint a társaság ügyvezetői pozíciója felkeltette az egykori Pro Savariá-s alpolgármester, tanácsnok, Molnár Miklós érdeklődését is.

Úgy értesültünk, hogy amióta tavaly augusztusban a közgyűlés visszahívta a Vasivíz Zrt. éléről, Molnár keresi új helyét az önkormányzati szférában. Emlékezetes, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatban kötelezte a Vas megyei társaságot egy olyan vezérigazgató megbízására, aki rendelkezik legalább ötéves, víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalattal. Ezért a szombathelyi közgyűlés kezdeményezte Molnár visszahívását a zrt. éléről.

Mostani felvetésünk kapcsán Nemény András és Tóth Kálmán is úgy nyilatkozott, hozzájuk nem jutott el olyan információ, ami szerint az egykori alpolgármester indulna a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetői posztjáért. Megkerestük az érintettet is. Molnár Miklós kérdésünkre, hogy pályázik-e, szűkszavúan csak annyit közölt: jelenleg nem foglalkozik közélettel.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-vas-megyei-temetkezesi-vallalat-igazgatoja-nem-erositette-meg-tavozasanak-hiret-4928524/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kotelezore-se-futja-a-temetkezesre-varosi-forrast-nem-szannak-4679728/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-temetkezesen-sporolnanak-aggodnak-a-szombathelyi-temetkezesi-kft-dolgozoi-4484509/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában