Továbbra is 20 alatt a vasi esetszámok

Országos viszonylatban közelítünk az 5 millió beoltotthoz.

vaol.hu

Nyíregyháza, 2021. május 8. Egy nõnek átadják az oltási igazolást, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 8-án. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Ahogyan arról korábban beszámoltunk meghalt 52, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 633 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Már le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemben működő ingyenes mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, lehetőséget adva a védettségi igazolvány kiváltására.

A Google Play áruházban az „EESZT alkalmazás”, az App Store-ban pedig az „EESZT Lakossagi” nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind a beoltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (például mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport- és egyéb rendezvények szervezői vagy akár az éttermek) dolgát.

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt újabb 16 embert regisztráltak koronavírus-fertőzéssel megyénkben, ezzel már 23.242 esetet tartanak nyilván Vasban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában