Frissen Vasból

2021.06.25. 10:09

Börtön várhat az ukrán férfira, aki autókat gyújtott fel Sárváron

A Szombathelyi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő ukrán férfival szemben, aki 2020. december 17-én éjjel ittasan autókat gyújtott fel Sárváron.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

A vádirat szerint a férfi a Vas megyei városban először egy autószerelő műhely előtt parkoló autót gyújtott fel ittasan. A személygépkocsi teljesen kiégett.

A rongálással okozott kár 167.000 Ft, amely nem térült meg.

Három óra múlva a férfi egy másik utcában parkoló autót is felgyújtott, amiben 790.000 Ft rongálási kár keletkezett. A tűz átterjedt a felgyújtott autó melletti gépkocsira is. Ebben az autóban 185.000 Ft kár keletkezett.

A vádlott cselekménye miatt előre fel nem becsülhető vagyontárgyak, így a parkolóban álló 11 darab személygépkocsi is veszélybe került.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette mellett rongálás vétségével és garázdaság vétségével vádolja az ukrán férfit és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-autot-is-felgyujtott-egy-ukran-vendegmunkas-sarvaron-4510261/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában