Koncert

2021.06.11. 21:36

Egy újabb darabkát kaptunk vissza régi életünkből: Ricsárdgír a Zsinagóga udvarban – fotók

Pénteken este koncertet rendeztek a Zsinagóga Udvarban. A LÉT Szombathelyért Egyesület a Szimfónia Kávézóval együttműködve a trendi magyar underground legjelesebb képviselőit csábította Szombathelyre. Megtalálod magadat a képeken?

Cseh-Egyed Bernadett

20210611 Ricsárdgír koncert a Szimfónia kávézó teraszány, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Ricsárdgír zenekar 2010-ben alakult Szentendrén, önmagát art-fart popot játszó összművészeti haccacáréként aposztrofálja. A budapesti underground egyik kortárs meghatározó produkciója, a magyarországi trash, mint műfaj tökéletes megtestesítője és talán megújítója.

 

Az elmúlt pár évben közel kétszáz klub és fesztivál koncertet adtak, felléptek már minden fontosabb országosan is ismert klubban és fesztiválon. A zenekarnak eddig három lemeze jelent meg. Harmadik lemezük 2019 decemberében debütált a Rise of the Koala.

Az amerikai MTV azt írta róluk, hogy „the funniest band in Hungary is here” – bármit is jelentsen! 2017-es év legjobb klipje a Mindenki Boldog. Talán igaz is! A 2019-ben megjelent SzintisLacit meg nem is kell magyarázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában