bírósági előkészítő ülés

2021.06.22. 15:55

Évekig bántalmazta párját – A szombathelyi férfi így akart embert faragni élettársából

Négy év börtönt kért az ügyész az élettárását évekig kínzó vádlottra, ha mindent elismer és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádlott azonban semmit nem ismert el, így tárgyalás lesz.

Budai Dávid

20210622 B.B. zsarolás bűntette és más bűncselekmények ügyében tartottak előkészítő ülést, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Előkészítő ülést tartott a Szombathelyi Járásbíróság kedden, abban az évekig tartó bántalmazási ügyben, amely még 2015-ben kezdődött. Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a vád szerint, a szombathelyi B. B. éveken át módszeresen bántalmazta a korábban gondnokság alatt álló élettársát, aki emiatt maradandó sérüléseket is szenvedett, később pedig öngyilkosságot is megkísérelt. Hol húsklopfolóval, hol szíjjal, hol késsel esett neki, akarata ellenére fogva tartotta és még a pénzét is elvette.

Az ügyész, abban az esetben, ha a vádlott mindent beismer a váddal egyezően és lemond a tárgyalásról való jogáról, négy év börtönben végrehajtott szabadságvesztést és négy év közügyektől való eltiltást indítványozott. A vádlott azonban egyetlen vádpontot sem ismert be, hol arra hivatkozott, hogy másnak is feltűnt volna, ha bántja a párját, hol arra, hogy a sértettet baleset érte. Mert ahogyan fogalmazott, az egyetlen bűne, hogy embert faragott a párjából, megtanította főzni és a pénzzel bánni.

– Szerettem ezt a nőt, minden hibájával együtt – mondta. Dr. Sipos Andrea bíró tárgyalást rendelt el, szeptember 30-án az ügyben érintett tanúkat és távkapcsolás útján B.B. korábbi párját is meghallgatja majd a bíróság, aki az áldozatsegítő központnak köszönhetően, jelenleg is egy védett házban él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában