Frissen Vasból

2021.06.18. 19:40

Horvátországba szabadon léphetnek be a „zöld jelzésű” országokból érkezők

Korlátozások nélkül utazhatnak be Horvátországba mindazok, akik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti „zöld jelzésű” országok állampolgárai – olvasható a horvát kormány koronavírus-járvánnyal foglakozó hivatalos honlapján (koronavirus.hr), így a Magyarországról érkezők is védettségi igazolás felmutatása nélkül léphetik át a határt.

MTI

Muracsány, 2020. április 24. A Letenye-Muracsány (Gorican) magyar-horvát határátkelõ 2020. április 24-én. A hét szomszédos ország közül egyedül Horvátországgal tudjuk valamennyi határátkelõnket nyitva tartani az ingázók számára, de a késõbbiekben új határátkelõk megnyitására is készülünk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ezen a napon megbeszélést folytatott Gordan Grlic Radmannal, Horvátország kül- és Európa-ügyi miniszterével a közös határátkelõnél. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Csütörtöktől mindazok, akik az Európai Unió országaiból, illetve a schengeni övezetből vagy schengeni társult országokból érkeznek Horvátországba, és az ECDC szerint „zöld besorolású” országhoz tartoznak, érvényes úti okmányok birtokában a járvány előtti időszakhoz hasonlóan, oltási- és gyógyultsági igazolás, illetve teszt felmutatása nélkül léphetik át a határt. Ilyen „biztonságos besorolású” országok közé tartozik többek közözött Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország is.

A horvát belügyminisztérium ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a kisebb határátkelőhelyeken, a hétvégén még lehetnek fennakadások.

A magyar konzuli szolgálat mindazonáltal felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar védettségi igazolványra továbbra is szükség van a Magyarországra történő visszautazáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában