Frissen Vasból

2021.06.25. 17:43

Megjött a vihar Vasba – fotók

Szombathelyen csersznyemag nagyságú jég is esett pár másodpercig, ami aztán heves esőzésbe ment át.

vaol.hu

Fotó: Olvasó

Ahogyan az várható volt, a nap elsötétedett, a gomolyok megérkeztek a vasi megyeszékhely fölé péntek délutánra, majd annak rendje és módja szerint leszakadt az ég. Önöknél is lecsapott a vihar, netán komoly jég is esett? Küldjenek róla nekünk fotókat!

Az éjszaka első felében az intenzív zivatartevékenység súlypontja az Alföldre tevődik át, hajnalra pedig már legfeljebb északkeleten lehet jellemző. A Dunántúlon megjelenő zivatarokat lokálisan jelentős szél (általában 80-100 km/h, de helyenként akár 100-120 km/h, vagy azt meghaladó lökésekkel), nagyméretű jég, és felhőszakadás-szerű csapadékhullás (több 10 mm) kísérheti. Az éjszakai zivataroknál a fő veszélyforrást a nagyobb területre kiterjedő szélvihar (80-100, helyenként 100 km/h feletti lökésekkel) jelentheti, de jégeső, és felhőszakadás ezekben is előfordulhat.

Fotók: Olvasók

 

Szupercella Szombathely határában

 

Vasvár
Rábahídvég

Szombattól már csak az ország északkeleti, keleti felén-harmadán valószínű zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés kísérhet. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, majd visszatér a nyárias, meleg időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában