Frissen Vasból

2021.06.27. 20:00

Olvasói panaszok, balesetek, vendégszeretet Münchenben – Ez történt a héten Vas megyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Sokba került a zsidányi fűnyírás?

Olvasónk szerint az önkormányzati fűnyíráskor tört be autójának az ablaka, a polgármester szerint azonban erre semmilyen bizonyíték nincs, ezért nem térítik meg a kárt. Most is csak feldúltan képes beszélni a történtekről. Attila 24 éve buszsofőr, a Horvátzsidány–Szombathely-vonalon hat éve jár. A teljes cikket a témában ITT olvashatja el!

Továbbra is szenved a Szent Iván-éj után maradt szeméttől a Csónakázótó és környéke

Több olvasónk is panaszkodott a héten, hogy a Szent Iván-éji vigasságok után rengeteg szemét maradt a szombathelyi Csónakázótó környékén. Kedden kaptunk fotókan, amely jól bemutatta az aktuális állapotot. Cikkünk csütörtökön újabb fotókkal reagáltak, hogy még mindig ugyanaz az áldatlan állapot jellemzi a vasi megyeszékhely egyik legközkedveltebb területét. Erről ITT és ITT írtunk részletesen.

Összevonják az Agorát és a médiaközpontot és csomagban értékesítenek herényi telkeket

Nyolc hónap után újra összeült a szombathelyi közgyűlés. Lapunk percről-percre tudósított az eseményekről. Erről a cikkünket ITT találja!

És akkor megérkeztek a magyarok Münchenbe – Vasi szurkolók beszámolója az utolsó Eb-meccsünkről

Szivárványos zászlók és barátságtalan rendőrök sem tudták beárnyékolni a magyarok teljesítményét, amit négy vasi szurkoló élőben követett végig az Allianz Arena-ból. A részletes beszámolót ITT olvashatja!

Egy nem hétköznapi meccs és a körülötte történtek
Fotó: Németh Balázs

Újabb olvasói panasz: a Kodó patakban hamarosan arborétum nő

Olvasónk azt nehezményezi, hogy a patakban rövid időn belül már erdő fog nőni. Pedig valamikor szép kis patak volt, még fürödni is lehetett benne. Most viszont fák nőttek a mederben. A panaszos szerint nincs felelős, nincs aki ezt a problémát orvosolná. A teljes cikket ITT olvashatja!

Kiskorút erőszakolt meg Szombathelyen, majd elmenekült a helyszínről

A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele. A részletes vádiratot ITT találja!

Gyalogosgázolások Szombathelyen

Szerdán délelőtt egy idős biciklis hölgy haladt kerékpárral Szombathelyen a Rohonci út mellett lévő járdán szabálytalanul, amikor a gyalogátkelőhelyen éppen átért egy nagymama és az unokája. A két gyalogos ahogy a járdára lépett a gyalogátkelőhelynél, a szabálytalan biciklis már nem tudta őket elkerülni és elütötte a fiatal fiút és nagymamáját. A balesetről ITT írtunk részletesen!

Nem sokkal később egy német rendszámú Renault személyautó haladt Szombathelyen a Thököly utcában a Városháza irányából, amikor a sofőr későn vette észre az előtte a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogost. Az autó elütötte az idős hölgyet, aki a földre esett és megsérült. Erről a videót és cikket ITT találja!

Fotó: Horváth Balázs

Az idén a Steller Mária Védőnői Díj Vas megyei nyertese: Dériné Tóth Andrea

A Három Királyfi Három Királylány Alapítvány a Nemzeti Népegészségügyi Központ védőnői szakterületével együttműködve alapította tavaly a Steller Mária Védőnői Díjat. Vas megyéből Dériné Tóth Andreát tüntették ki a díjjal. A vele való beszélgetésünket ITT olvashatja!

Újra szabad lesz az átjárás – Vas megyében is bontják a torlaszokat

A közútkezelő szakemberei szerdán megyénkben is megkezdték az úttorlaszok eltávolítását az eddig lezárt határátlépési pontokon. Erről ITT írtunk részletesen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában