Frissen Vasból

2021.06.07. 21:22

Pihenőhely bringásoknak Balogunyomban

A jövőben információs tábla és kerékpáros szerelőpont is gazdagítja a napokban átadott kerékpáros pihenőparkot.

Budai Dávid

Fotó: Szendi Péter

A nemzeti összetartozás napján avatták fel a kerékpáros pihenőparkot, amelyet még egy 2018-as pályázatnak köszönhet a település.

– Hosszú küzdelem után célegyenesbe fordult a Szombathely–Balogunyom-kerékpárút építése, kicsit odébb már a munkagépek is dolgoznak – mondta dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője az átadón, miközben a kivételesen szép pihenőparkot méltatta. Miután mindkét érintett településen rendelkezésre áll a terv és a pénz is, a képviselő abban bízik, nem lesz már gátja a kerékpárút-építésnek, és jövő tavasszal már biztonságosan kerekezhetünk Szombathelyre és vissza.

Tarsoly Alfonz polgármester avatóbeszédében arról beszélt, hogy a park egyelőre főleg a település lakóit szolgálja, a jövőben azonban ez bizonyára másképp lesz, ugyanis ha elkészül a kerékpárút, a kerékpáros megálló mellett egy kerékpáros szervizpont is elérhető lesz itt.

Megtudtuk, néhány héten belül egy információs táblával gazdagodik a park, amely Balogunyom nevezetességei mellett a kerékpározás jótékony hatásairól is tartalmaz majd egy összefoglalót, rövidesen pedig azok is örülhetnek, akik nem kerékpárral, hanem busszal közlekednek, épül ugyanis egy buszváró is a park tövében.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba hangsúlyozta, hosszú idő után célegyenesbe fordult a Balogunyom–Szombathely-kerékpárút építése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában