Frissen Vasból

2021.06.14. 21:17

Ránk rúgja az ajtót 2021 nyara – Elő a naptejjel, a szalmakalappal és a napszemüveggel!

Szombathely A hét második felében 30 Celsius-­fok feletti értékeket mérhetünk, és az esőfelhők is messze elkerülik térségünket. A szokatlanul hűvös tavasz után a június melegebb lehet az átlagosnál.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

– Kedden enyhül a szél, megnyugszik a légkör, anticiklon alakul ki Közép-Európa fölött. Mindennap több óra napsütés várható, legfeljebb gomoly- és fátyolfelhők adnak majd némi árnyékot – mondta el lapunknak Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Hozzátette: a mai és a holnapi reggel még hűvös lehet, de szerdán és csütörtökön már 27 Celsius-fokig melegszik a levegő, péntektől pedig több napon keresztül 30 fok felett alakulnak majd a maximumok. A szakértő szólt arról is, a sokéves napi átlaghőmérséklet 18-19 Celsius-fok júniusban, ezt most ­várhatóan meghaladják majd az értékek. Az esős május után ebben a hónapban mindössze 18 milliméter csapadék hullott, és nagyobb mennyiségre nem is számíthatunk a közeljövőben. A jövő héten záporok, zivatarok jöhetnek, de komoly lehűlés nem valószínű.

Pétervári Tibor hangsúlyozta: igazi strandidő lesz, folyamatosan melegednek a szabadtéri vizek, de fontos az elővigyázatosság. Egy hétig még napról napra hosszabbodnak a nappalok, a nap magasan süt, 10-15 óráig nagyon erős UV-B sugárzásra kell számítani.

– Szalmakalap, napszemüveg mindenkinek ajánlott, az idősek és az asztmások pedig legyenek még körültekintőbbek, az ő szervezetüket különösen megterheli a meleg – fűzte hozzá.

Kiemelt képen: Igazi strandidő lesz, folyamatosan melegednek a szabadtéri vizek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában