környezetszépítő verseny

2021.06.22. 07:00

Régi edényekbe ültetik a virágokat Lócson – fotók

Merklin Tímea

Virágzó régiség 2021 című helyi környezetszépítő verseny, és a Virágos Magyarországért Versenyre való felkészülés, Reichardt Nikolett települési és közművelődési felelős, 20210620, Lócs, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

„Virágzó régiség 2021” címmel hirdettek helyi környezetszépítő versenyt Lócson. Az önkormányzat idén először nevezett a Virágos Magyarországért Versenyben. Tavaly óta egyre több figyelmet fordítanak az újrahasznosításra, a virágosításra, a burkolatok gondozására, a turistabarát szemléletre.

Használtsütőolaj-gyűjtést indítottak, két kerékpáros pihenőhelyet alakítottak ki, díszes ivókutat létesíttek. Idén tavasszal szemetet szedtek, kétszáz tő muskátlit ültettek el, virágot osztottak a lakosságnak is. A környezetszépítő verseny célja a virágosítás összekapcsolása az újrahasznosítással. Régi edényekbe ültetnek egynyári virágokat a házak elé.

Huszonhárman nyújtottak be nevezést huszonöt virágkompozícióval, amelyeket zsűri bírál el. Az eredményhirdetést az augusztusi falunapon tartják, a legjobb alkotásokat díjazzák. A Virágos Magyarországért Verseny bíráló bizottsága is várhatóan augusztusban érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában