Frissen Vasból

2021.06.01. 15:36

Súlyos büntetést kapott a zárkatársát bántalmazó rab

A Szombathelyi Törvényszék, mint másodfokú bíróság nyilvános ülésen helybenhagyta a Szombathelyi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletét.

vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A Szombathelyi Törvényszék tájékoztatása szerint a Szombathelyi Járásbíróság a 2021. január 26-án kihirdetett ítéletével a többszörös visszaeső vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett 2018. december 21-én a Szombathelyi Országos BV Intézet egyik zárkájában együtt töltötték jogerős szabadságvesztés büntetésüket. A sértett a „spájzon” nem vásárolt testápolót a vádlottnak, aki ezért ököllel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt a padlóra esett. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek tényleges gyógytartama szövődménymentes gyógyulás esetén 45 nap. Az elszenvedett sérülésekből azonban maradandó fogyatékossága is keletkezett a sértettnek.

Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

A másodfokú bíróság a bejelentett fellebbezéseket nem találta megalapozottnak. A törvényszék álláspontja szerint az elsőfokú bíróság indokolási kötelezettségének eleget téve, s ennek körében kellően számot adva arról, hogy milyen okok és bizonyítékok alapján állapítható meg, hogy a vádlott elkövette a terhére rótt bűncselekményt, okszerűen vont következtetést a vádlott bűnösségére. A többszörös visszaeső vádlottal szemben kiszabott büntetés törvényes és tettarányos, ezért annak enyhítése nem volt indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában