Benyomás

2021.07.19. 07:00

A 11. AlteRábának drukkolt az időjárás is – A fesztivál főszervezőjét kérdeztük

Jó hangulat, felszabadult fesztiválozók, csaknem negyven koncert – ez a 11. AlteRába Fesztivál öt napjának mérlege.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

A rendezvényt tavaly a pandémia miatt nem lehetett megtartani, de hosszas mérlegelés és hatalmas munka árán sikerült szinte teljes egészében áthelyezni az idei júliusra.

– Még a napok és az idősá­vok sem változtak – emlékeztetett Hegedüs László (Hege) főszervező. Az aktuális törvényi szabályozások alapján kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket engedték be: plasztikkártya vagy applikáció formájában is bemutathatták igazolványukat a fesztiválozók. Az ellenőrzés nem okozott torlódást a bejutásnál, a szervezők zökkenőmentesen megoldották ezt az új pluszfeladatot. A családias hangvételű eseményt még az időjárás is kegyeibe fogadta. Bár az előrejelzések szerint szombatra jelentős csapadék volt várható, végül csak kisebb záporok zavarták meg a rockmaratont. A korábbi években szinte kivétel nélkül elmosott egy-két estét az eső, ám most nem tépázta meg különösebben a rossz idő egyik koncertet sem. A legerősebb napnak a szerdai bizonyult, akkor voltak a legtöbben.

Az öt nap alatt fellépett a nagyszínpadon többek között a Kowalsky meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a 30Y, a Vad Fruttik, az Anna and the Barbies, a Pál Utcai Fiúk, a Lord, a Road, a Leander Kills, a Kaukázus, a Rudán Joe, a Supernem és a Zaporozsec, valamint az Intim Torna Illegál búcsúturnéjának egyik állomása is Körmenden volt, a Rába-parton: a sikeresen megrendezett 11. AlteRába Fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában